Pururadasta muokattiin retkiluistelurata

Retkiluisteluharrastus kasvattaa suosiotaan. Seinäjoen Kalajärven pururadasta tehtiin alkutalveksi hiihtolatu ja nyt ladusta on jäädytetty retkiluistelurata. Pituutta sillä on puolitoista kilometriä.

luonto
Kalajärven retkiluistelurata on tehtyy puistoon, mäntyjen keskelle.
Kalajärven retkiluistelurata on tehtyy puistoon, mäntyjen keskelle.Anri Koski / Yle

Retkiluisteluradan vieressä on iso Kalajärvi, mutta tekojärvenä pintavaihtelut ovat niin isoja, ettei se sovellu retkiluisteluun. Jään pinta nousee ja laskee useita metrejä lyhyessä ajassa.

- Rata on hyvässä kunnossa. Väillä saa ilmaista kyytiäkin, kun paikoin löytyy luonnon muokkaamia poimuja, sanoo tyytyväisenä uutta rataa ensikertaa kokeillut Leena Syrjälä.

- Täällä ollaan keskellä luontoa. Tämä on erittäin miellyttävä luistelurata, vakuuttavat eläkkeellä olevat, luistinseura Nitro´s Kiekon jäsenet Pentti Huotari ja Heikki Viro. Retkiluistelua seuran jäsenet harrastavat tavallisilla hokkareilla, retkiluistimilla tai pikaluistimilla. Turvavarusteina voi olla kypärä sekä polvi- ja rannesuojukset.

- Kalajärvi on hyvin suosittu kesämatkailukohde. Retkiluisteluradalla haetaan uusia mahdollisuuksia talvimatkailuun, jäällä pilkkimisen ja hiihdon lisäksi, kertoo Kalajärven matkailukeskuksen kehittämishankeen vetäjä Kirsi Joensuu.

Puistoon tehdyt retkiluisteluradat ovat sangen harvinaisia. Kalajärven radalle haettiin mallia Pieksämäeltä asti.