Jälkkääjät syövät jäädykettä

Jälkiruokalaihdutuskuuri on tämän vuoden uusin hitti. Kuurissa syödään vain jälkiruokia. Jälkkääjät suhtautuvat dietteihin vähemmän vakavasti. Kuurin toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. Näin teet karpalojäädykettä.

ilmiöt
Valmis kakku
Juha Mäntykenttä / Yle

Karpalojäädyke

½ l pakastekarpaloita

½ dl vettä

2 ½ dl tomusokeria

2 valkuaista

2 keltuaista

2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1. Kuumenna karpalot veden kanssa kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää soseen 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vaniljasokeri.

3. Lisää marjaseokseen ensin keltuaisvaahto, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.

4. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Nosta jäädyke pakastimeen ainakin neljäksi tunniksi tai yön yli seuraavaan päivään.

5. Kasta vuoka ennen tarjoilua kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluastiaan.

Tämä jälkiruoka on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa pakastimesta juuri ennen tarjoilua.

Ruokaohje: Eeva-Maija Laurila