1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisiajoneuvot

"Auto vaan liukui risteykseen" - ja kolaroi poliisiauton kanssa

Hämeenlinnassa keskiviikkona aamupäivällä liukas keli teki tepposet iäkkäälle naiskuljettajalle, jonka auto ajautui kärkikolmion takaa risteykseen. Kolarin toisena osapuolena oli hälytysajossa oleva poliisiauto. Peltikolarista selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Keskiviikkona aamupäivällä yhdentoista aikaan törmäsi henkilöauto poliisiautoon Eureninkadun ja Lahdensivuntien risteyksessä Hämeenlinnassa. Poliisiauto oli hälytysajossa menossa Eureninkatua kohden moottoritietä, eli siniset vilkut välkkyivät ja sireenit soivat.

Poliisiauto hiljensi ennen risteystä, sillä tapahtumapaikka on moottoritien katetyömaan nurkalla ja tiessä on töyssy. Lahdensivuntieltä ajoi kärkikolmion takaa 75-vuotias nainen autollaan ja törmäsi poliisiauton oikeaan etukulmaan. Naisen tulosuunnasta olisi pitänyt väistää aina.

Nainen kertoi havainneensa poliisiauton, mutta auto vaan liukui risteykseen. Kanta-Hämeen poliisin tiedotteessa kerrotaan, että satava lumi liukasti tienpintaa, mutta vauhtia oli kuitenkin hiukan liikaa keliin nähden.

Onnettomuudesta selvittiin pelkällä peltien ruttaantumisella, sillä molempien autojen vauhdit olivat hiljaiset.