Pohjoisen Pandat valtaavat lavan UMK:ssa

Kemiläislähtöinen Last Panda -yhtye valmistautuu Uuden Musiikin Kilpailun esikarsintaan. Torstai-iltana jatkopaikoista UMK:ssa kilpailevat Last Pandan lisäksi Iina Salin, Mikael Saari, Ilari Hämäläinen, Rautakoura ja Diandra.

Kotimaa
Last Panda
Anatom.fi

Yhtyeen laulaja-kitaristi Henry Ossian odottaa torstai-iltaa innolla. Ossianin mukaan Last Panda on kovassa iskussa.

- Keskiviikkona harjoiteltiin tapahtumapaikalla eli The Circus-klubilla ja sehän meni oikein hienosti. Katsoimme kuinka lavaa voi käyttää ja kuinka siellä voi liikkua. Voisin väittää, että tulossa on erittäin hieno show, kannattaa katsoa, Ossian kertoo.

Iltaan valmistautuvalla yhtyeelle torstai on kiireinen päivä. Ossian kertoo, että päivän aikana pidetään vielä kenraaliharjoitukset ja keskitytään itse esitykseen.

- Tässä vaiheessa emme voi miettiä muuta kuin että lähdemme pitämään hauskaa ja soittamaan täydelle Circukselle. Se on uskomattoman hieno kokemus yleensäkin päästä tälläiseen mukaan. Tottakai toivomme että jengi tykkää musiikistamme ja äänestää meitä, Ossian sanoo.

Uutta nostetta biisiin

Uuden Musiikin Kilpailun jatkoonmenijät valitsee tuomarit ja yleisö. Tuomarit ovat jo antaneet artisteille tärkeää palautetta. Ossian kertoo, että Last Pandan kappaletta Saturday Night Forever on hiottu tuomareiden kommenttien jälkeen.

- On ollut tosi hienoa saada tuomareilta rakentavaa palautetta. Esimerkiksi Toni Wirtasen antama palaute on ollut tosi tärkeää biisin lopullisen muodon suhteen. Wirtasella oli kertosäkeen melodiasta idea jonka tyylistä olimme myös itse aikaisemmin miettineet. Nostimme hieman kertosäkeen melodiaa ja siihen tuli heti paljon enemmän potkua, Ossian kertoo.

Uuden Musiikin Kilpailun 1. karsintaa voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa torstaina kello 21 alkaen.