1. yle.fi
  2. Uutiset

Alpha Indigo ponnistaa Nurmeksesta maailmalle

Nurmes tiedetään valtakunnallisena joululaulukaupunkina, mutta pikkukaupungista löytyy myös yllättävää rock-osaamista. Bändin johtaja Teijo Tikkanen on soittanut useiden maan kärkirokkareiden kanssa, miehen soittoa löytyy muun muassa Hanoi Rocksin tai Jonna Tervomaan bändeistä. Nyt Teijo on koonnut ympärilleen kokonaan nurmeslaisen bändin, se kantaa nimeä Alpha Indigo.

viihde
Alpha Indigo.JPG
Alpha Indigo

Teijo Tikkanen syntyi Nurmeksessa, muutti 16-vuotiaana Kuopioon, josta hän muutti pian pääkaupunkiseudulle. Muusikkona hän toimi muun muassa Jonna Tervomaan bändissä, studiomuusikkona Teijon soittoa on päätynyt hyvin monelle levylle, esimerkiksi Hanoi Rocks, Michael Monroe, Veeti Kallio, Jonna Tervomaa ja monet muut tutut nimet ovat tehneet yhteistyötä Teijon kanssa.

Kotikaupunkiinsa Teijo Tikkanen palasi vuonna 2004. Sen jälkeen hän on tehnyt etätyötä musiikin parissa:

- Varsinainen leipä koostuu pääasiassa puheaudioiden tekemisestä, mainosspeakeista ja yritysvideoista, sen sellaisista. Ääni on hyvin kiitollinen etätyön tekemiselle, ääni kun liikkuu bitteinä verkoissa. Etätyötä äänen kanssa olen tehnyt jo yli kymmenen vuotta.

- Päivääkään en ole katunut muutoani Nurmekseen . On hyvä käydä välillä Helsingissä muistuttelemassa itselle, minkälaista elämä siellä on, esimerkiksi ne ruuhkat, sanoo murmeslainen muliti-instrumentalisti.

Rock yhdistää

Teijo Tikkasen perustama Alpha Indigo on täysin nurmeslainen bändi.

Pitää koettaa vain pysyä pois tieltä, aikalailla biisit ovat tehneet itse itsensä.

Teijo Tikkanen

Se on perustettu vuonna 2009, mutta vasta nyt bändin linja ja soundi on alkanut muotoutua omakseen, sanoo Tikkanen. Viimeisin kiinnitys bändiin on kosketinsoittaja Riikka Muikku, bassoa soittaa Pasi Laakkonen, rumpuja Kai Vainionpää. Teijo itse soittaa kitarat ja toimii laulusolistina.

Teijo Tikkanen haluaa korostaa eri yhteyksissä bändin nurmeslaisuutta, sitä että pikkukaupungistakin löytyy osaamista:

- Kyllähän se on niin, että nurmeslaisen rock-musiikin historia on aika ohut Ensyklopedia, bändejä ja soittajia on ollut aika vähän. Mutta silti olen saannut koottua ympärilleni paikallisista kavereista pumpun joka pystyy "oksat pois"-meininkiin.

- Riikka on parikymppinen ja itse olen nelikymppinen, loput bändin jäsenet tuolta väliltä, mutta ikäerot karisevat, kun astutaan treenikämpälle sisään. Rock'n rollin äärellä ollaan samanikäisiä.

Paljon biisejä jemmassa - levy-yhtiö olisi kiva yllätys

Alpha Indigo on julkaissut tähän mennessä yhden neljän biisin CD:n, mutta tehtyjä biisejä olisi kahdenkin pitkäsoiton verran, sanoo Tikkanen:

- Varmaan semmoinen 40 biisiä on valmiina. Nyt on myös oma soundi ja tyyli löytynyt, palikat ovat kohdallaan. Levyllinen äänityksiä on myös valmiina, nyt etsitään julkaisijaa. Joku levy-yhtiö voisi ottaa meidät siipiensä suojaan.

- Entistä enemmän on mennyt siihen, että mitä vähemmän yrittää, sitä helpommin biisit syntyvät. On sellainen välikappaleena olemisen tuntu. Pitää koettaa vain pysyä pois tieltä, aikalailla biisit ovat tehneet itse itsensä, luonnehtii Tikkanen itseään säveltäjänä.

- Meidän musiikki on vähän retrohenkistä englanninkielistä autotallirokkia, jollaista ei kovin paljon tällä hetkellä tehdä. Keikoilta ja nettiin laitetuista biiseistä on saatu positiivista ällistelyä.

Lue seuraavaksi