1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaikkien aikojen paras Pakkasukko

Kemin Rytmimusiikin ystävät tarjoaa jälleen laadukkaan ja maailmanluokan musiikki-iloittelun talven keskelle. Pakkasukko Blues & Jazz-tapahtuma käynnistyy Kemissä tammi-helmikuun vaihteessa kahdeksannen kerran.

Viime vuonna Pakkasukko-tapahtuman yksi pääteemoista oli Jimi Hendrix 70v, tänä vuonna tarjolla on New Orleans ja sen keinuva ja hypnoottinen musiikki. Missippijoen suistokaupungin karnevaalimeininkiä ja rytmi-ilotusta tarjoaa** Gene Taylor** Los Angelesista ja **Diz Watson **Lontoosta.

Festivaalipäälikkö Tuomas Laajoki nostaisi esille läntisestä naapurimaasta 40-vuotis taiteilijajuhlaa viettävän huuliharpisti, kitaristi ja laulaja Sven Zetterbergin. Tällä hetkellä Pakkasukon keikka on ainut joka hänelle tällä hetkellä on suomeen buukattu.

Toinen festivaalipäälikkö Antti Pasanen mainitsisi Minneapoliksesta kokoonpanon Davina and the Vagabonds. Yhtye tunnetaan vahvaäänisestä laulajasta Davina Sowersista.

Yhteen ääneen festivaalipääliköt toteavat kuitenkin, että kaikki Pakkasukko-tapahtuman esiintyjät voisivat olla pääesiintyjiä, taso on maailman luokkaa.

Koululaisjazz 2013

Pakkasukko Blues & Jazzin aikaan järjestetään myös Kemin Koululaisjazz 2013. Syväkankaan -ja Karihaaran kouluilla järjestetään workshop, jossa nuorille tuleville muusikoille opetetaan eri instrumenttien hallintaa ja vastataan musiikiin liityviin kysymyksiin.

Pakkasukko-tapahtuman järjestäminen on muuttunut vuosi vuodelta haasteellisemmaksi.

- Tottakai, kun halutaan uudistua ja säilyttää taso, olla erilaisia ja hyviä Tuomas Laajoki kertoo. Kyllä me uskotaan, niin kuin fraasi kuuluu, että tämä on kaikkien aikojen pakkasukko, vahvistaa Antti Pasanen.

Pakkasukko Blues & Jazz 2013 järjestetään Kemissä Hotelli Cumuluksen, Hotelli Merihovin ja Ravintola Ankkurin tiloissa 31.1-2.2.2013.