Tykkimäen uutuuslaite toimii lihasvoimalla

Kouvolan Tykkimäkeen tulee laite, jossa ei tarvitse istua paikallaan. Atreenalin -seikkailupuistossa voi kiipeillä metrien korkeudessa samalla kun lampaat määkivät alapuolella.

Kotimaa
Seikkailupuisto Atreenalinin radoilla käsivoimat joutuvat koetukselle
Seikkailupuisto Atreenalinin radoilla käsivoimat joutuvat koetukselle.Tykkimäen huvipuisto

Kouvolan Tykkimäen huvipuiston ensi kesän uutuus on seikkailupuisto Atreenalin. Seikkailupuisto koostuu neljästä erilaisesta puihin rakennetusta kiipeilyradasta.

Ratoja on niin pienemmille seikkailijoille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille. Korkein rata kulkee kolmessa metrissä. Kiipeilijän varustukseen kuuluvat kypärän lisäksi turvaliivit.

Seikkailupuistot päivän kova sana

Tykkimäen toimitusjohtajan Sakari Pasasen mukaan muutaman vuoden ajan on ollut nähtävissä, että huvipuiston asiakkaat haluavat yhä enemmän tehdä asioita itse pelkän laitteessa istumisen sijaan.

- Trendi on nyt se, että halutaan kiipeillä, pomppia, polkea tai vetää köydestä. Eurooppaan on rakennettu jopa satoja seikkailupuistoja, Pasanen kertoo.

Seikkailupuisto maksaa 300 000 euroa ja sen toimittaa ranskalainen Amazon Adventure -yhtiö. Toimitusjohtajan mukaan Tykkimäki tulee kuitenkin olemaan jatkossakin ns. perinteinen huvipuisto eikä ole lähdössä kilpailemaan esimerkiksi Puuhamaan kanssa.

Kolmessa metrissä kiipeillessä lampaat määkivät alla ja lanta haisee. Siinä on kaupunkilaisille ihmettelemistä

Sakari Pasanen

Kävijämäärän pitäminen edes ennallaan vaatii jatkuvia investointeja. Tykkimäen tavoite tälle kesälle on 220 000 kävijää. Atreenalin-seikkailupuisto rakennetaan eläinfarmin yhteyteen, joka tuo kiipeilyyn oman lisänsä.

-Kolmessa metrissä kiipeillessä lampaat määkivät alla ja lanta haisee. Siinä on kaupunkilaisille ihmettelemistä kerrakseen, Pasanen toteaa.

Päätös vesipuistosta lähestyy

Tykkimäelle on jo jonkin aikaa kaavailtu myös vesipuistoa. Sakari Pasasen mukaan päätös vesipuiston rakentamisesta tehdään vielä "näiden lumien aikana". Jos rakentaminen halutaan aloittaa kesällä, pitäisi päätös tehdä helmikuussa.

Kunnollisen vesipuiston rakentaminen maksaisi toimitusjohtajan mukaan noin viisi miljoonaa euroa.

- Nyt mitataan omistajien rohkeutta lähteä mukaan, Pasanen sanoo.