”Piiikku Kakkosen poosti” jää yhä soimaan päähän

Jotkin sävelmät ja tunnusmelodiat jäävät soimaan päähän kerran tai useammankin. Yksi tällainen on Pikku Kakkosen postiosoitteesta kertova laulu. Ohjelman tunnussävel puolestaan on jo niin tuttu, että heti tietää, mistä on kyse. Molemmat tunnukset on säveltänyt tamperelainen Timo Ruottinen.

Kotimaa
Pikku Kakkosen lelukori sivut.
YLE / Pikku Kakkonen

Piikkuu Kakkosen pooostii. Postilokero kolme-neljä-seitsemän …” on sävellys, jonka kanssa kerran, jos useammankin on niin pienempi väki kuin vanhemmatkin menneet nukkumaan. Se jää soimaan päähän.

Postiosoitetunnuksen on säveltänyt tamperelainen säveltäjä Timo Ruottinen. Hän kertoo, että se on tehty 1980-luvulla. Innoittavasta laulusta puolestaan vastaa tunnetun säveltäjän Risto Hiltusen tyttäret. Ruottinen olisi alun perin halunnut lopputuloksen olevan reippaampi:

- Lauluhan on mollisointuinen, joten olisin halunnut, että se olisi tallennettu reippaammin kuin lopullinen versio.

- Risto Hiltunen tyttärensä kanssa oli kuitenkin jo ehtinyt käydä studiossa ja niin se jäi sitten lopulliseksi versioksi.

Risto Hiltunen puolestaan teki aikoinaan paljonkin tunnuksia Tampereella TV2:lle.

Myös Pikku Kakkosen tunnussävel on Timo Ruottisen säveltämä. Se on myös lyönyt itsensä lävitse, eikä sitä ole tarvinnut vaihtaa sitten sen käyttöön oton 1970-luvulla.

Tätä nykyä Ruottinen säveltää muun muassa ortodoksista kirkkomusiikkia.