Valamo palkittiin vuoden matkailukohteena

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi Valamon luostarin kotimaan matkailukohteena. Matka 2013- messuilla Helsingissä kehuttiin Valamoa siitä, että se on vuosikymmenien ajan houkutellut ihmisiä hengähtämään ja rauhoittumaan Etelä-Savoon Heinävedelle.

Kotimaa
Valamo
Kari Toiviainen / Yle

- Luostarissa ei kysellä vieraiden maailmankatsomusta: sinne ovat yhtä tervetulleita niin uskonnolliset kuin uskonnottomatkin ihmiset, perustelee palkintoa Matkailutoimittajien Killan puheenjohtaja Eero Nokela.

- Valamo on rauhan ja suvaitsevaisuuden tyyssija. Päätös Valamon valinnasta tehtiin siitäkin huolimatta, että se ei ole varsinainen matkailukohde, vaan enemmänkin vierailukohde.

Luostarin liiketoimintajohtaja Veikko Halonen arvostaa palkintoa ja kertoo luostarin ensimmäisen hotellin valmistuneen jo 50-luvulla.

- Tämä on sitä samaa jatkumoa. Matkailu on Valamolle tärkeä tapa ansaita elantonsa. Se on keskeinen toimeentulon lähde Valamon veljestölle.

Valamossa vierailee vuosittain yli 100 000 ihmistä. Kotimaisten kävijöiden lisäksi Valamoon tullaan monesta maailman kolkasta. Luostarilla on mm. bussiyhteys Pietariin, mistä monet tekevät pyhiinvaelluksen uuteen Valamoon.