Nokia ei ota vastuuta ulkoistettujen työpaikoista

Nokia ei lupaa, että ulkoistettujen työntekijöiden työpaikat säilyvät uusilla työnantajilla. Ulkoistamista perustellaan Nokian omaan ydinosaamiseen keskittymisellä.

talous

Nokian tuotantotoiminnoista vastaava johtaja Juha Putkiranta sanoo Nokian pyrkivän pitkäaikaiseen yhteistyöhön ulkoistamiskumppaniensa HCL Technologisin ja TATA Consultancy Servicesin kanssa.

Nokialta ulkoistettavat henkilöt siirtyvät kumppaniyrityksiin vanhoina työntekijöinä, mutta sen pidemmälle Nokia ei ota vastuuta heidän työpaikkojensa säilymisestä.

- Me emme voi kommentoida, emmekä me tiedä tarkemmin mikä on kunkin yrityksen toimintastrategia ja miten niitä kehitetään, toteaa Putkiranta.

Putkiranta huomauttaa, että ulkoistaminen on tyypillinen tapa kehittää yritysten tietohallintoa. Tämä mahdollistaa sen, että ulkoistamiskumppanien asiakasyritykset, tässä tapauksessa Nokia, pystyvät keskittymään omaan osaamiseensa, sanoo Putkiranta.

Nokia ilmoitti tänään aikeista ulkoistaa runsaat 800 työntekijää tietohallinnosta. Kolmeasataa työntekijää uhkaa lisäksi irtisanominen. Irtisanotmisuhan alaisista suurin osa on Suomesta.