1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sisäministeri: Uusi poliisiasema Kotkaan 2015

Kymenlaakson poliisipäällikkö Ossi Lähdesmäki kertoo, että tällä hetkellä yli puolet poliisitalon toimistohenkilökunnasta työskentelee sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa viereisellä Laivurinkadulla ja toimistokonteissa poliisitalon pihalla.

Kotkan poliisitalo Kuva: YLE / Jani Aarnio

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen uskoo, että Kotka saa uuden poliisitalon vuonna 2015. Räsäsen mukaan päätös Kotkan uudesta poliisiasemasta on tarkoitus tuoda raha-asiainvaliokuntaan jo alkuvuoden aikana.

Ministerin mukaan edes hallituksen poliisille asettama miljoonien eurojen säästötavoite ei torppaa Kotkan uutta poliisitaloa.

- Kotkan osalta tarve on aivan ilmeinen ja tarkoituksena on se, että uusi poliisitalo saadaan pian rakenteille ja käyttöön vuonna 2015, Räsänen toteaa.

Tarkoituksena on se, että uusi poliisitalo saadaan pian rakenteille ja käyttöön vuonna 2015.

Päivi Räsänen

Varsinaista lupausta aikataulun pitävyydestä Räsänen ei kuitenkaan suostu antamaan. Räsänen toteaa, että hän ei näe mitään esteitä sille, etteikö uusi poliisitalo valmistuisi aikataulussaan.

- Se on tavoite ja siihen vakavasti pyritään, Räsänen sanoo.

Uusi poliisitalo odotteli uutta konseptia

Kotkan poliisitalo on huonossa kunnossa. Osa 1960-luvulla rakennetusta talosta on käyttökiellossa.

Kymenlaakson poliisipäällikkö Ossi Lähdesmäki kertoo, että tällä hetkellä yli puolet poliisitalon toimistohenkilökunnasta työskentelee sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa viereisellä Laivurinkadulla ja toimistokonteissa poliisitalon pihalla.

Lähdesmäki kertoo tulleensa Kotkaan töihin vuonna 1998 ja muistaa poliisiaseman korjauksesta puhutun ainakin jo silloin.

Viimeksi uuden poliisitalon rakentamista viivästytti poliisin toimitilakonseptin valmistumisen odottelu. Konsepti määrittelee sen, millaisen mallin mukaan poliisin uusia toimitiloja maahan rakennetaan.