Kaupunkifestivaali tuo Uriah Heepin ja kotimaiset huippuartistit Kajaaniin

Kajaani saa uuden kesätapahtuman. Elokuun alussa järjestettävästä festivaalista kaavaillaan jokavuotista tapahtumaa.

Kuva: Yle

Brittiläinen Uriah Heep saapuu 1.-3.8. ensimmäiseen Kajaanin Kaupunkifestivaaliin. Kotimaiset esiintyjät ovat Katri Helena, Jari Sillanpää, Tuure Kilpeläinen, Popeda, Kake Randelin, Hevisaurus ja paikalliset yhtyeet.

Uuden Kajaanin Kaupunkifestivaalin konserttialue löytyy Kajaanin Petäisenniskasta. Takojankadulle, teollisuusalueen väliin jäävälle puistoalueelle rakentuu juhla-alue, jonne pystytetään jättiteltta, VIP-alue ja 350 neliön tanssiparketti.

Tapahtuman taloudellisen vastuun kantavat SV-Soundin yrittäjä Seppo Vuorela ja Kajaanin Hokki ry. SV-Sound on kajaanilainen audiovisuaaliseen tekniikkaan keskittyvä yritys. Seppo "Setti" Vuorela muistetaan ELF-yhtyeen basistina.

Lippujen hinnat julkistetaan myöhemmin

Avajaispäivänä 1.8. tapahtumassa on ilmainen sisäänpääsy. Silloin paikalliset bändit kilpailevat paremmuudestaan ja parhaimmille ryhmille jaetaan palkintostipendit. Perjantai-ilta 2.8. on iskelmäpainotteinen, esiintyjinä ovat Katri Helena, Jari Sillanpää ja Kake Randelin.

Lauantaina 3.8. Hevisaurus esiintyy lasten konsertissa iltapäivällä ja illalla lavalle nousevat Tuure Kilpeläinen, Popeda ja Uriah Heep. Perjantai- ja lauantai-iltojen ikäraja on 18 vuotta. Järjestäjät kertovat festivaalin lippujen hinnat myöhemmin.

Järjestäjät aikovat järjestää tapahtuman aikana ilmaisen nonstop-bussikuljetuksen keskustan ja Petäisenniskan välille. Petäisenniskan teollisuusalueella on 1500 autolle parkkipaikkoja. Järjestäjien mukaan turvallisuudesta ja liikenteen ohjaamisesta on huolehtimassa noin sata järjestyksenvalvojaa.