Halonen sai ärhäkän Meggi-kissansa

Presidentti Tarja Haloselle luovutettiin tänään torstaina Venäjän pääministeriltä Dmitri Medvedeviltä lahjaksi saatu kissa. Neva masquerade -rotuinen kissa on nimeltänsä Meggi eli lausuttuna "Megi". Kissa näytti päättäväisen luonteensa heti aluksi, sillä se paljasti hampaansa sekä kyntensä nähtyään suuren lauman toimittajia ja kuvaajia ympärillään.

Kotimaa
Venäjän suurlähettiläs Alexander Rumyantsev luovuttaa presidentti Tarja Haloselle Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin lahjan, Meggi-kissanpennun.
Russian Ambassador to Helsinki Alexander Rumyantsev hands Meggi over to her new family.

Presidentti Tarja Halosesta ja Pentti Arajärvestä tuli tänään viisikuukautisen tyttökissa Meggin huoltajia. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin lahjoittama kissa saapui tänään Suomeen Venäjältä ja se lahjoitettiin Haloselle Venäjän suurlähetystössä. Halosta uusi arki Meggin kanssa jännittää hieman.

- Me olemme tämän viikon kissan kanssa ihan kotona lähes kokonaan. Töissä tietysti käydään. Meidän perheessä kaikki muutkin kuin tämä kissa ovat aika päättäväisiä, joten voi tulla mielenkiintoista, Halonen hymyili.

"Kissa pehmittää Pentin"

Meggi on rodultansa Neva masquerade eli naamiokissa. Täysikasvuisina ne ovat isokokoisia. Halosen kodissa kissalle on varattu oma vessakin.

- Sanoin kissalle sen nähtyäni, että oletpa sinä vielä pieni. Nämä kissat kasvavat vielä yli vuoden vanhoinakin, Halonen kertoo.

Kissa tulee suoraan Medvedevin perheestä.

- Rouva Medvedev saattaa kysellä kissan kuulumisia jälkeenpäin, Halonen arvelee.

Hän kertoo puolisonsa Pentin olleen varautunut uuden kissan tuloon.

- Hän tietää velvoitteet kissasta, mutta kun tuli kuva kissasta ja lapsenlapset olivat aivan intoa täynnä, hän taipui, Halonen sanoo.

Minusta tuntuu, että tämä kissa pehmittää Pentin samalla tavalla kuin Ronttikin.

Tarja Halonen

- Minusta tuntuu, että tämä kissa pehmittää Pentin samalla tavalla kuin Ronttikin, Halonen viittaa edesmenneeseen kissaansa.

"Kaksi kummia kissalle"

Meggi-kissalle on nimetty kaksi kummiakin, jotka auttavat kiireistä Halosta kissan hoidossa. Toinen kummeista on Halosen entinen lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen ja toinen 12-vuotias lapsenlapsi Kaapo.

- Sovimme kummiudesta eräässä tilaisuudessa hauskana juttuna, ja nyt siitä tulee mukava lisäpiirre elämään. Toivon, että saan tutustua kissaan, auttaa sen hoidossa ja oppia tuntemaan myös toisen kissakummin, kertoo Nevalainen.

Halonen on yllättynyt ja ilahtunut kiinnostuksesta, jota uusi kissa on aiheuttanut. Halosen mukaan Meggistä tulee nyt tavallinen perhekissa.

- Sitä ei näy tämän jälkeen paljon julkisuudessa, presidentti sanoo.