Market-jätti pyytää anteeksi hevosburgereita

Britanniassa maan suurin supermarket-ketju Tesco pahoittelee hevosenlihaa sisältävien jauhelihapihvien myymistä. Useat kauppaketjut ovat myyneet tuotteita, joiden on tutkimuksissa huomattu sisältävän hevosta.

Ulkomaat
Henkilö kasaa ruokapakkauksia laatikkoon.
Tescon työntekijä poisti jauhelihapihvipakkauksia myynnistä ketjun kaupassa Dublinissa, Irlannissa 15. tammikuuta.RTE

Britanniassa maan suurin kauppaketju on pyytänyt anteeksi hevosburgerien myymistä. Viranomaiset havaitsivat tutkimuksissa aiemmin tällä viikolla yhden Tesco-ketjun jauhelihapihvin sisältävän lähes kolmanneksen hevosenlihaa.

Tesco julkaisi torstaina brittilehdissä kokosivun ilmoituksia, joissa pahoitteli tapahtunutta omasta ja tavarantoimittajiensa puolesta.

Hevospihveistä ei ole terveydelle vaaraa, mutta skandaali on järkyttänyt brittien luottamusta elintarviketurvallisuuteen. Työväenpuolueen ympäristöasioista vastaava tiedottaja totesi torstaina, että hevosenlihan syömiseen liittyy Britanniassa vahva tabu.

Hevosta sisältäviä pihvejä on myyty Britanniassa ja Irlannissa. Tescon lisäksi kaksi muutakin yhtiötä on vetänyt hampurilaisia pois myynnistä, yhteensä kymmenen miljoonaa kappaletta.

Toistaiseksi on epäselvää, miten hevosenliha on pihveihin päätynyt. Suurimmassa osassa tuotteista hevosta on vain häivähdys, jonka epäillään olevan peräisin manner-Euroopassa tuotetusta täyteproteiinista. Tätä jauheproteiinia käytetään halvimpien jauhelihapihvien täyteaineena.

Lähteet: AP