Heitätkö ruokaa roskiin vai teetkö tähteistä herkkuja?

Suomalaiset kippaavat roskiksiin ja biojätepönttöihin yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa. Lähes puolet tästä ruuasta olisi syömäkelpoista. Miten vältät ruokahävikkiä omassa huushollissasi? Teetkö eilisen ateriasta pyttipannua tai tapaksia, osaatko ostaa vain sen, mitä syöt?

Osallistu
Puolikas sitruuna ja pilkottua sipulia keittiössä
Anna Sirén / Yle

Helsinkiläinen heittää joka vuosi parikymmentä kiloa roskiin. Erityisen paljon ihan kelvollista ruokaa menee hukkaan sinkkutalouksissa.

Kaupoista ruokaa kannetaan kaatopaikoille 14 kiloa jokaista suomalaista kohden joka vuosi.

Ruuan haaskaamiselle on syntynyt vastaliikkeenä erilaisia ruokapiirejä, ylijäänyttä evästä annetaan hyväntekeväisyyteen ja "roskaruuasta" loihditaan kimpassa brunsseja. Mitä vielä voisi tehdä?