Silu Seppälä on onnellinen basisti

Muusikko ja näyttelijä Silu Seppälä on laskujensa mukaan ollut soittajana 25 eri bändissä. Tunnetuimmat niistä ovat Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys.

Silu Seppälä.
Lappeenrannassa asuva basisti on ollut monessa mukana. Nyt hän tunnustautuu onnelliseksi mieheksi.

Oikealta nimeltään Silu on Antti Juhani, mutta Silu-lempinimi juontaa jo kouluajoilta. Opettaja silitteli pitkähiuksisen pojan  tukkaa, sanomalla "Silu Silu".

Asennevamma muita harrastuksia kohtaan vei nuorukaisen musiikin pariin. Tosin aluksi äidilta saadut kitarat Silu iski patteriin paskaksi teini-ikäisenä. 1970-luvulla Seppälä meni Helsinkiin Oulunkylän musiikkiopistoon, jossa hän opiskeli musiikkia 4-5 vuotta.

- Kokeilin aluksi rumpuja ja kitaraa, mutta ne eivät olleet minun soittimiani. Opettaja antoi bassokitaran viikonlopuksi kotiin ja kun koulun bändiohjaaja Upi Sorvali pisti ekalle keikalle, niin se oli siinä.

Koulun jälkeen Silu pääsi Ykä Babitzinin keikkabändin basistiksi ja siitä alkoi muusikon ura.

Keltaisella Camarolla Sleeppareihin

Silu Seppälä ei ole koskaan hakenut minnekään, vaan hän on elämässään aina ajautunut eri tilanteisiin ja paikkoihin.

- Olin Sielun Veljien roudarina ja oltiin kännäämässä Helsingissä. Sakke Järvenpää kysyi  Ismo Alangolta, että voisiko lainata minua vähäksi aikaa. Menin niiden pöytään ja lopulta "heittivät" auton takapenkille. Heräsin Lahdessa ja olinkin Sleepy Sleepersin basisti.

Euroopan paras näyttelijä -palkinto

San Sebastianin elokuvajuhlilla vuonna 1991 Silu Seppälä palkittiin Euroopan paras miesnäyttelijä -palkinnolla Mika Kaurismäen elokuvasta Zombie ja kummitusjuna. Samasta leffasta tuli myös Jussi-palkinto. Seppälä on näytellyt myös pienempiä rooleja useissa elokuvissa.

Seppälä muutti senaikaisen tyttöystävän perässä Lappeenrantaan vuonna 2002.

- Sain kaupunginteatterilta muusikkona töitä Jesus Christ Superstar -musikaalissa ja sen jälkeen töitä riitti tasaisesti myös muissa musikaaleissa.

- Nyt töitä ei ole ja elän ansiopäivärahalla. En ole tehnyt mitään muuta elämässäni kuin soittanut ja näytellyt.

Elämä kuljettaa

Näytteleminen kiinnostaisi Seppälää, vaikka koulutusta ei olekaan.

Näyttelijät ymmärtävät hyvin, että kaikki ei ole elämässä mennyt ihan putkeen.

Silu Seppälä

- Se on mukavaa hommaa ja siinä näkee erilaisia ihmisiä kuin "kylillä".  Näyttelijät ymmärtävät hyvin, että kaikki ei ole elämässä mennyt ihan putkeen.

Vaatimaton muusikko on kuitenkin tyytyväinen ja onnellinen elämäänsä. Muutama keikka on keväällä tiedossa Esa Niivan bändissä.

- En ajattele menneitä asioita. Täytyy vaan mennä eteenpäin, ei voi olla vaan.

Ehkä elämä kuljettaa ja näyttää suunnan edelleenkin lahjakkaalle esiintyjälle.

Korjattu 21.1.2013 klo 5.40 Zombie ja kummitusjunan ohjaaja.