1. yle.fi
  2. Uutiset

The Paperboy tihkuu seksiä

Miami Timesin toimittaja Ward Jensen palaa pieneen kotikaupunkiinsa tarkoituksenaan tehdä juttu vankilassa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa odottavasta Hillary van Wetteristä. Syrjäiseltä suoalueelta kotoisin olevaa, tunnetusti väkivaltaista Van Wetteriä syytetään paikallisen seriffin murhasta, mutta kaikkien mielestä oikeudenkäynti ei ollut ehkä aivan reilu.

kulttuuri
Kuvakaappaus The Paperboy -elokuvasta.
The Millennium Entertainment
Tähtiä.

Apua jutun tekemiseen Ward saa komeavartaloiselta, parikymppiseltä veljeltään Jackilta, joka jakelee työkseen veljesten isän kustantamaa paikallislehteä. Oman lusikkansa soppaan tuo, Van Wetterin kanssa, kirjeenvaihtotoveruuden pohjalta kihloihin mennyt nelikymppinen Charlotte, joka saa nuoren Jackin hormonit hyrräämään ylikierroksilla.

The Paperboy on elokuva, joka suorastaan tihkuu seksiä. Ei niin, että sitä harrastettaisiin elokuvassa mitenkään ylettömästi, mutta se on koko ajan läsnä. Seksuaalisuuden ylikorostus äityy elokuvassa välillä aivan hysteerisiin mittoihin, eikä sille voi lopulta kuin nauraa. Kun tämän rinnalle laitetaan väkivaltaa tihkuva jännäritarina, niin tarjolla on hyvin omalaatuinen kokonaisuus

Elokuvan nimekkäistä näyttelijöistä esiin täytyy nostaa Nicole Kidmanin tahallisen yliampuva, mutta riemastuttava rooli seksi barbiemaisena Charlottena. Vakuuttava on myös John Cusack vankilassa istuvana murhaepäiltynä. Elokuvan unohtumattomiin kohtauksiin kuuluu tämän kaksikon molemminpuoliseen orgasmiin johtava tuijotuskisa vankilan vierailutunnilla. Toinen klassikkostatuksen ansaitseva kohtaus tapahtuu rannalla, jossa Kidman/Charlotte virtsaa meduusojen pistämäksi joutuneen Zac Efronin esittämän Jackin päälle.

Precious- elokuvan (2009) myötä maineeseen nousseella ohjaajalla, Lee Danielsilla on selvästi ollut vaikeuksia pitää tarina tasapainossa. Erilaiset ainesosat eivät tahdo kohdata toisiaan ja lopputulemana on campin puolelle luisuva kokonaisuus, josta ei oikein tiedä kuinka tosissaan se pitäisi ottaa.

Lue seuraavaksi