1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Bolshoi-teatterin johtajan kasvoille heitettiin happoa

Sergei Filiniä oli uhkailtu etukäteen. Torstai-iltana naamiomies aiheutti hänelle pahat palovammat. Iskun epäillään liittyvän Bolshoin sisäisiin kiistoihin.

Ulkomaat
Moskovan Bolshoi-teatterin baletin taiteellnen johtaja Sergei Filin heinäkuussa 2011.
Moskovan Bolshoi-teatterin baletin taiteellnen johtaja Sergei Filin heinäkuussa 2011.Sergei Ilnitsky / EPA

Moskovan Bolshoi-teatterin baletin taiteellista johtajaa Sergei Filinia vastaan on tehty happohyökkäys. Naamioitunut mies kävi Filinin kimppuun myöhään torstaina hänen kotinsa edustalla Moskovan keskustassa, kun hän tuli ulos autostaan.

Bolshoin tiedottajan Katerina Novikovan mukaan Filin sai kasvoihinsa kolmannen asteen palovammoja ja hänen näkökykynsä on uhattuna. Hänen toipumisensa arvioidaan vievän ainakin puoli vuotta.

Bolshoista kerrotaan, että Filin oli saanut etukäteen uhkauksia ja häntä vastaan oli tehty ilkivaltaa, muun muassa puhkottu toistuvasti hänen autonsa renkaita.

Joitakin päiviä sitten Filin sivu internetin Facebook-palvelussa hakkeroitiin tavalla, jolla yritettiin mustamaalata hänen mainettaan, Novikova kertoo.

Hyökkäysten epäillään liittyvän Bolshoin johtajien ja tanssijoiden keskinäisiin kiistoihin. 43-vuotias Filin on entinen tanssija.

Lähteet: Itar-Tass, AP

Lue seuraavaksi