Valtatie 8:n parantaminen alkaa

Raisio-Masku -väli tehdään nelikaistaiseksi ja Nousiainen-Rauma -välillä parannetaan valaistusta sekä liittymiä. Rauma-Pori -väliä parannetaan Porin päässä, kun 15 kilometrin matkalle rakennetaan kevyen liikenteen väylää ja ohituskaistoja. Luvassa on myös Niittymaan liittymäjärjestelyjä ja Isomäen risteyssilta. Liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa töiden suunnittelun välittömästi.

Kotimaa
Liikennettä 8-tiellä.
Tuuli Liekari / Yle

Yhteysvälihanke esitetään toteutettavaksi niin, että Raisio-Masku-väli tehdään nelikaistaiseksi ja Nousiaisten valo-ohjaus uusitaan. Lisäksi hankkeeseen kuuluu tievalaistuksen ja liittymien parantamista Nousiaisten ja Rauman välillä.

Rauma-Pori-väliä parannetaan Porin päässä. Noin 15 kilometrin matkalla rakennetaan kevyen liikenteen väylää ja ohituskaistoja. Luvassa on myös Niittymaan liittymäjärjestelyjä ja Isomäen risteyssilta.

Hallitus sopi kevään 2012 kehysriihessä, että valtatie 8:n parantaminen Turku-Pori-välillä käynnistetään tällä hallituskaudella ja varasi hankkeelle 100 miljoonan euron rahoituksen.

Maakuntajohtaja Juho Savo on tyytyväinen, että pitkään suunniteltu hanke näyttää lopultakin käynnistyvän.

Reilun sadan miljoonan euron budjetilla nelikaistaistus yltää Raisiosta vain Maskun Humikkalaan. Savo on kuitenkin varma, että nelikaistaistusta jatketaan myöhemmin Nousiaisiin asti.