Kuusisaaren seniorilenkkeilijä ei pakkasta pelkää

Helsingin Kuusisaaren ja Lehtisaaren välisellä väylällä on jo vuosien ajan äimistelty kummaa näkyä. Tien vartta hölköttelee paukkupakkasesta viis veisaten yhdeksänkymppinen mies ylävartalo ja sääret paljaana. Oleg Jakovlewia eivät uteliaiden kyselyt haittaa; kunto pysyy korkealla ja mieli vireänä.

Kotimaa
Oleg Jakovlew tarkenee mainiosti, kunhan käsissä on rukkaset ja päässä paksu pipo.
Oleg Jakovlew tarkenee mainiosti, kunhan käsissä on rukkaset ja päässä paksu pipo.

Pipoon, rukkasiin, talvikenkiin ja sortseihin sonnustautunut Jakovlew on tuttu Kuusisaaren läpi ajaville autoilijoille. Silti uteluja riittää edelleen.

- Joskus joku kyselee varovasti, että olenko mä eksynyt ja tällaista vastaavaa. Kivahan se on, että joku huolehtii lähimmäisestä. Kerran tuli poliisi ja me juteltiin. Kysyin heiltä, että paljonko, pojat, on pakkasta. He katsoivat mittaristaan, että 20 astetta. Kysyin, että eikö sen enempää. Sitten ne lähtivät ja toivottelivat hyvää jatkoa päivälle.

Jakovlew on reippaillut vähäpukeiseen tyyliinsä jo sota-ajoista lähtien. Nyt ikää on mittarissa 89, mutta harrastus on ja pysyy.

- Minähän olen nuori, vasta tänä vuonna 90-vuotias. On tämä varmaan yksi pitkän iän salaisuus ja tuntee olevansa kunnossa. Ei vanhuus mitään miellyttävää ole, tulee aina niitä ikälisiä ja sepeliä on vähän liikaa sepelivaltimoissa. Hyvin kuitenkin pyörii.

Kylmää kaihtamattoman lenkkeilijän mielestä ilmakylpeminen pakkasessa sopisi muillekin mainiosti.

- Jos se käy mulle, niin kai sen pitäisi käydä muillekin. Tämä on hyvin miellyttävää kuntoilua!

Perinteinen suomalainen karaistumislaji, avantouinti, on tullut sekin testattua. Siitä Jakowlev ei kuitenkaan paljoa perusta.

- Siellähän on vesi lämmintä, liki kaksiasteista!