Aku Hirviniemi ja Janne Kataja pelkäävät yleisövyöryä vuokra-asuntoonsa

Juontaja Janne Kataja ja näyttelijä Aku Hirviniemi ryhtyvät vuokraisänniksi. He ovat yhteistuumin kunnostaneet Venäjän vallan aikaisen kerrostalokolmion Riihimäen varuskunnasta. Kaksikko pitää ”Suomen pienimmät vuokra-asuntomessut” sunnuntaina etsiessään sopivaa vuokralaista. Tieto näytöstä levisi verkossa niin tehokkaasti, että miehet pelkäävät yleisöryntäystä.

viihde
Aku Hirvineimi elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto
Aku Hirviniemellä pitää kiirettä. Teeveessä pyörii jokaviikkoinen huumorisarja ja helmikuun alussa tulee ensi-iltaan uusi kotimainen elokuva 21 tapaa pilata avioliitto, jossa hänellä on yksi päärooleista. Samalla pitäisi aloittaa ura vuokraisäntänä.Tuomas Manninen

Riihimäen varuskunta on muuttumassa osin normaaliksi kaupunginosaksi. Puolustusvoimat on vetäytynyt pienemmälle alueelle aitojen taakse. Samalla se on luopunut useista rakennuksista.

Kataja ja Hirviniemi ostivat 85 neliön sijoitusasunnon yli satavuotiaasta kolmikerroksisesta tiilikerrostalosta ja remontoivat sen huippukuntoon.

Tuleeko Suomen suosituimpiin kuuluvista näyttelijästä ja juontajasta nyt kiinteistösijoittajia?

Ei ole tarkoitus viestittää, että nyt pojilla on rahaa ja sitä laitetaan jakoon.

Janne Kataja

- Noh, siis… meillä on nyt tämä yksi yhteinen asunto. Mutta haave olisi, että alueelta saisi hankituksi toisenkin asunnon, mutta nyt siihen ei ole varaa. Tästä voi tulla vääriä mielikuvia. Ei ole tarkoitus viestittää, että ”nyt pojilla on rahaa ja sitä laitetaan jakoon”, Janne Kataja puntaroi.

Aku Hirviniemi ja Janne Kataja etsivät asuntoon sopivaa vuokralaista pitämällä asunnossa sunnuntaina ”Suomen pienimmät vuokra-asuntomessut”.

Jos kaikki tulevat, kahvi ja pulla eivät riitä

Varuskunnan upseerikerhon takana sijaitsevassa rakennus 45:ssä onkin varattu reilummin pullaa ja kahvia kiinnostuneille. Tieto parivaljakon vuokra-asunnosta levisi verkossa hyvin laajalle.

- Oikotiellä käy verkossa normaalisti kuulemma joku parisataa kävijää päivässä. Meidän ilmoitusta kävi kahden ensimmäisen päivän aikana katsomassa 61 000 kävijää. Nyt toivon, etteivät kaikki kiinnostuneet saavu paikalle, silloin loppuvat pulla ja kahvi kesken.

Janne Kataja lupaa olevansa lunki vuokraisäntä, joka ei vuokralaisten elämään sotkeudu, paitsi jos ei erikseen pyydetä.

Voiko tuleva vuokralainen pyytää teitä mukaan ristiäisiin ja syntymäpäivillensä järjestämään ohjelmaa?

- Riippuu siitä, paljonko on valmis maksamaan vuokraa. Messuillamme on mahdollisuus jättää tarjous vuokrasummasta. Kyllä se on mahdollista, Kataja nauraa.