Hämeenlinnan kulttuuripalkinto kirjailija Tapani Baggelle

Hämeenlinnan kulttuuripalkinnon nappasi kirjailija Tapani Bagge, jonka laajaa kirjallista tuotantoa - ja sen sijoittumista usein juuri Hämeenlinnaan - kiiteltiin palkinnon perusteluissa. Liikuntapalkinnon pokkasi puolestaan Pirjo-Liisa Vilenius.

Tapani Bagge
Hämeenlinnalainen kirjailija Tapani Bagge katselee Hämeenlinnaa Hattelmalan näkötornista
Kirjailija Tapani Bagge Hattelmalan näkötornilla.Yle

Hämeenlinnan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkinnot jaettiin kaupungin 374-vuotissyntymäpäiväjuhlilla Verkatehtaan Lasipihalla.

5 000 euron liikuntapalkinnon saaja on Pirjo-Liisa Vilenius on entinen liikunnanopettaja ja varsinainen liikunnan monitoiminainen. Hänet palkittiin pikäjänteisestä ja monipuolisesta työstä liikunnan hyväksi ja vapaaehtoistyöstä ikäihmisten liikunnan parissa.

Pirjo-Liisa Vilenius sai jo vuonna 2002 Yle Hämeen ja Hämeen liiton myöntämän Vuoden Hämäläisen tunnustuksen.

Samalla rahasummalla palkittiin kulttuuripalkinnolla kirjailija Tapani Bagge (siirryt toiseen palveluun). Perusteluissa mainitaan laaja kirjallinen tuotanto, eli yli 70 kirjaa, mukana lasten ja nuorten kirjoja, näytelmiä, kuunnelia ja dekkareita. Kirjat sijoittuvat usein Hämeenlinnaan ja kuvaavat osittain katoavaa kaupunkimaisemaa, kerrotaan perusteluissa. Bagge on kirjoittanut päätoimisesti vuodesta 1983 ja hän on myös suomentanut lukuisia rikosromaaneja.