1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jonne Aaron sai JussinHessun

Laulaja Jonne Aaron palkittiin perjantaina perinteikkäällä JussinHessu-kulttuuripalkinnolla, joka jaetaan vuosittain merkittävälle tamperelaiselle kulttuuriteolle tai -henkilölle.

Tampereen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jocka Träskbäck (oik.) luovutti palkinnon Jonne Aaronille Kuva: Pasi Ikkala / Tampereen Nuorkauppakamari

Jo 23. kerran jaetun JussinHessu-kulttuuripalkinnon voittaja julkistettiin perjantaina Tampereen ja Tammerkosken nuorkauppakamarien Pitkä lounas -tapahtumassa. Tänä vuonna palkittiin muusikko Jonne Aaron, joka tunnetaan erityisesti Negative-yhtyeen keulahahmona.

JussinHessu-kulttuuripalkinto on jaettu vuodesta 1991 lähtien merkittäville tamperelaisille kulttuuriteoille.

Palkinnon ovat aiemmin voittaneet muun muassa Popeda, Rajaportin sauna, Sorin sirkus, Epe Helenius, Juice, Pikku kakkonen ja Tampereen Kauppahalli.

Taiteilijalle taiteilijan patsas

Laulaja-lauluntekijä kertoi olevansa erittäin iloinen siitä, että palkinto myönnettiin taiteilijalle.

Itselleni tästä tekee erityisen se, että myös Juice on ollut aiempien palkittujen joukossa.

Jonne Aaron

- Itselleni tästä tekee erityisen se, että myös Juice on ollut aiempien palkittujen joukossa. Arvostan myös erittäin paljon toisen taitelijan käsityön jälkeä fyysisessä palkinnossa, Jonne Aaron totesi vastaanottaessaan rautamuotoilija Jarmo Jurkan tekemän palkintopatsaan.

Rock-tähti ja positiivinen tamperelainen

29-vuotias Jonne Aaron on keikkaillut yhtyeineen jo yli vuosikymmenen ajan ympäri maailmaa ja saavuttanut suuren suosion Suomen lisäksi erityisesti Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Japanissa.

Erilaisia kunniamainintoja on kertynyt jo ennen JussinHessuakin. Vuonna 2004 japanilainen BURRN-rocklehti nimesi nuoren miehen Vuoden rocktähdeksi, ja vuonna 2010 Jonne Aaron valittiin Vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi.

Viimeistään viime vuoden lopulla Jonne Aaron tuli koko kansalle tutuksi yhtenä suositun Vain elämää -televisiosarjan osallistujana.

Seuraava levy suomeksi

Oman Negative-yhtyeensä lisäksi Jonne Aaron on kirjoittanut kappaleita myös monille muille artisteille ja yhtyeille. Esimerkiksi Popedan ja Suvi Teräsniskan repertuaarissa on hänen kynästään syntyneitä kappaleita.

Tänä keväänä muusikon ura saa jälleen uuden suunnan, kun monitaituriksi osoittautunut mies julkaisee ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa.