Hyökkääjä uhkasi aseella puoluejohtajaa Bulgariassa

Aseistautunut mies hyökkäsi puoluejohtajan kimppuun kesken televisioidun tilaisuuden Bulgarian Sofiassa. Poliisin mukaan mies kantoi mukanaan myös kahta veistä.

Ulkomaat
Bulgarian turkkilaisen puolueen johtaja Ahmed Dogan työntää häntä aseella osoittaneen miehen sivuun puoluekokouksessa.
Bulgarian turkkilaisen puolueen johtaja Ahmed Dogan työnsi häntä aseella osoittaneen miehen sivuun puoluekokouksessa Sofiassa 19. tammikuuta.Julian Savchev / EPA
Tunnistamaton mies osoittaa Bulgarian turkkilaisen puolueen johtajaa Ahmed Dogania aseella tämän puhuessa televisioidussa puoluekokouksessa.
Bulgarian TV:n (BNT) lähetyksestä leikattu videoklippi sisältää väkivaltaa.

Aseistautunut mies uhkasi Bulgarian turkkilaispuolueen johtajaa lauantaina kesken puoluekokouksen. Puolueen johtaja Ahmed Dogan oli juuri pitämässä väelleen puhetta, kun mies hyökkäsi korokkeelle ja osoitti Doganin päätä kaasupistoolilla.

Hyökkääjä ei laukaissut asettaan, ja turvamiehet saivat hänet nopeasti maahan. Tilaisuudesta paennut Dogan selvisi hyökkäyksestä ilman vahinkoja.

Poliisin mukaan hyökkäyksestä pidätettiin 25-vuotias mies, joka on kotoisin Bulgarian Burgasin kaupungista. Poliisin mukaan mies kantoi mukanaan myös kahta veistä.

Kuvamateriaalin mukaan mies oli äkillisesti hypännyt korokkeelle yleisön joukosta ja keskeyttänyt 58-vuotiaan Doganin puheen. Tv-materiaalista ilmenee myös, että turvamiehet hakkasivat ja potkivat hyökkääjää.

Tunteja hyökkäyksen jälkeen Dogan jätti eroanomuksensa, niin kuin hänen oli jo ennakkoon odotettu lauantaina tekevän. Dogan on johtanut Bulgarian turkkilaisvähemmistöä edustavaa MRF-puoluetta sen perustamisesta asti 23 vuoden ajan.

- Tällä kertaa päätökseni pitää, Dogan sanoi ja ehdotti, että varapuheenjohtaja Lyutvi Mestan ottaa hänen paikkansa puolueen johdossa.

Bulgarian 7,3 miljoonan ihmisen väestöstä noin kymmenesosa on etnisiä turkkilaisia.

Lähteet: Reuters, AFP