1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaasubussit saattavat päästä Kampin terminaaliin

HKL selvittää uudelleen kaasubussien liikennöintimahdollisuuden Kampin bussiterminaaliin. Toistaiseksi terminaaliin ei ole saanut ajaa kaasukäyttöisellä kalustolla turvallisuussyistä.

Kotimaan uutiset
Espoon bussiterminaali Kampissa
YLE

Kaasulla kulkevien bussien määrä lisääntyy lähivuosina pääkaupunkiseudulla, kun polttoainetta on mahdollista saada useammasta eri laitoksesta. Kaasubussien mahdollista pääsyä Kampin terminaaliin pohditaankin nyt uudelleen.

- Jos kaasubusseja tulee enemmän ja HSL rupeaa tilaamaan enemmän maakaasulla liikkuvaa liikennettä, niin sitten tilanne tietenkin muuttuu tämän Kampin terminaalinkin osalta, sanoo HKL:n projektipäällikkö Artturi Lähdetie.

Aikaisemmin kaasubussit ovat kulkeneet lähinnä Venäjältä tuodun maakaasun voimin, mutta maakaasutarjontaan on Lähdetien mukaan tullut lisää variaatioita viime vuosien aikana.

- Kotimainen biopolttoaine on siinä mielessä vähän muuttanut tätä tilannetta, että varsinkin ympäristönäkökulmista ja hiilidioksidineutraaliudesta johtuen näillä biokaasubusseilla on tietty ympäristöetu, kertoo Lähdetie.

Länsimetro vauhdittaa selvitystä

Länsimetron aloittaessa 2016 Kampin terminaalista poistuu nykyinen Espoon suunnan liikenne. Tästä johtuen sekä joukkoliikenteen tilaaja HSL että ympäristötoimi ovat patistaneet edistämään selvitystyötä.

- Siinä olisi sellainen hyvä taite tehdä terminaaliin muutostöitä, jos on tarpeen. Vielä ei ole täyttä selvyyttä siitä, mitä bussiliikennettä Kampin terminaaliin tulee Länsimetron aloittamisen jälkeen. 2016 vaikuttaa kuitenkin sellaiseltajärkevältä ajankohdalta muutostöille, Lähdetie kertoo.

Kevään aikana terminaalissa tehdään rakennusteknisiä selvityksiä ja kerätään tietoa paloturvallisuuden järjestämisestä.

Lue seuraavaksi