Ville Haapasalo: "Lastenleffoille löytyy aina aikaa"

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut näyttelijä Ville Haapasalo nähdään pian ensi-iltansa saavassa uudessa Rölli-elokuvassa. Haapasalo näyttelee Sepän roolia.

Ylen aamu
Näyttelijä Ville Haapasalo
Yle

Venäläisissä elokuvissa ahkerasti näyttelevä Ville Haapasalo on ehtinyt harvoin suomalaiselokuviin. 1. helmikuuta ensi-iltansa saava Rölli ja kultainen avain oli Haapasalolle poikkeus, josta hän innostui.

- Lastenleffoille löytyy aina aikaa, Haapasalo toteaa.

Rölli on ralletellut suomalaisille jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Ville Haapasalon laulua ei elokuvassa kuulla. Uudessa elokuvassa on mukana aiemmista Rölli-elokuvista tuttu Allu Tuppurainen, joka näyttelee vanhaa Rölliä. Mukana on monia nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Krista Kosonen, Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi.

- Harva elokuva voi kerätä niin paljon nimekkäitä näyttelijöitä kuin lastenelokuva. Kaikki saavat olla pääosassa tai kaikki ainakin luulevat olevansa pääosassa. Kun tehdään lastenelokuvaa, ei ole kilpailutilannetta, Ville Haapasalo sanoo.

Haapasalon maskeeraus Rölli-elokuvan Sepän rooliin kesti jokaisena viime kesän kuvauspäivänä kaksi ja puoli tuntia. Sen aikana ehti harjoitella vuorosanoja ja muuntautua roolihahmoksi.

- Kaksi ja puoli tuntia on pitkä aika. Siinä kerkeää joka aamu pääsemään mukaan, Haapasalo pohtii.

Suomalainen metsä antaa voimaa

Haapasalo kertoo näyttelevänsä noin kymmenessä elokuvassa vuosittain. Venäjällä hän on tehnyt 75 elokuvaa. Kiireisen näyttelijän akkujen lataus onnistuu parhaiten luonnon keskellä.

- Suomalaisessa metsässä. Ehdoton paikka, missä pääsee lataamaan ja olemaan itsensä kanssa, on mennä metsään, Haapasalo kertoo.

Ville Haapasalo nähdään tällä hetkellä myös Yle Teeman sarjassa_ Suomensukuiset 30 päivässä_, missä Haapasalo matkustaa Venäjällä Volgan ja Uralin alueella suomensukuisten kansojen luona. Ensi kesänä Haapasalo matkustaa Jäämerellä.

Reissatessaan Haapasalo kertoo aina päättävänsä, ettei lähde vastaaviin paikkoihin enää koskaan.

- Aina kaduttaa, kun lähden tällaisiin hankkeisiin. Aina kun ollaan siellä, kiroillaan, etten ikinä enää lähde tähän. Ja aina lähdetään uudestaan, Haapasalo nauraa.