Bruce Springsteen Turkuun - ensimmäinen sisäkeikka Suomessa

Bruce Springsteen on konsertoinut aiemmin Suomessa Helsingissä ja Tampereella, yhteensä viisi kertaa. Turun keikasta poikkeuksellisen tekee se, että Springsteen esiintyy tällä kertaa sisätiloissa. Pitkään huhuttu Springsteenin Turun keikka varmistui sunnuntaina.

Bruce Springsteen ja E Street Band esiintyivät Helsingin Olympiastadionilla 31. heinäkuuta. Kuva: Viena Kytöjoki / Lehtikuva

Viime vuosina Bruce Springsteen on tehnyt pääasiassa vain suuria stadionkeikkoja kymmenille tuhansille kuulijoille. Ensi keväänä "Pomo" tekee kuitenkin poikkeuksellisen areenakonserttien sarjan Euroopassa. Turkuhallin lavalle Springsteen nousee tiistaina toukokuun 7. päivä. Lipunmyynti keikalle alkaa ensi viikon maanantaina. Myyntiin tulee reilut 9000 lippua, joiden hinnat ovat 102,50 euroa ja 99,50 euroa.

Liput myydään alta aikayksikön

Live Nation pääpromoottori Johan Hollstén sanoo, että liput menevät todennäköisesti kaupaksi hyvin nopeasti.

- Liput tulevat myyntiin ensi maanantaina kello 9.00. Nykytekniikalla lippujen myynti on mahdollista toteuttaa varsin nopeasti. Viidessätoista minuutissa tai viimeistään puolessa tunnissa uskoakseni kaikki liput on myyty, Hollstén arvioi.

Toinenkin keikka voi olla mahdollinen

Johan Hollstén sanoo, että toistaiseksi Bruce Springsteenin kanssa on sovittu vain yhdestä keikasta, mutta aikataulu mahdollistaisi toisenkin konsertin järjestämisen. Edellisenä viikonloppuna Springsteen esiintyy Tukholmassa ja myös seuraavana viikonloppuna "Pomolla" on keikka Tukholmassa. Välissä on kokonainen viikko, johon on sovittu vain yksi konsertti Turkuun.

En pitäisi sitä vielä mitenkään mahdottomana, että toinenkin keikka tulisi.

Johan Hollstén

- Se, että aikataulu on näin väljä usein tarkoittaa sitä, että jos liput menevät hyvin kaupaksi niin toisenkin konsertin järjestäminen on mahdollista. En pitäisi sitä vielä mitenkään mahdottomana, että toinenkin keikka tulisi, Johan Hollstén pohtii.

Viimeksi viisi tuntia

Bruce Springsteen esiintyy Turussa E Street Bandin kanssa. Edellisen kerran poppoo nähtiin Suomessa viime heinäkuussa, jolloin Helsingin Olympiastadionilla liki viisi tuntisen konsertin näki yli 40 000 kuulijaa. Turkuhallissa tällaiseen väkimäärään ei päästä, sillä halliin mahtuu alle 10 000 kuulijaa.