1. yle.fi
  2. Uutiset

Tervetuloa Poriin, Karim!

Porin kaupungin markkinoinnista vastaavan Porin Seudun matkailu Oy:n toimitusjohtaja Kristian Vainio on mielissään siitä, että Pori on jälleen edustettuna yhdessä maan suosituimmista viihdeohjelmista. Putouksen mediahuomio tuli Porin markkinoinnille yllättäen ja pyytämättä.

viihde
Karim Z. Yskowicz-hahmo Putouksen neljännellä tuotantokaudella.
Karim Z. Yskowicz-hahmo Putouksen neljännellä tuotantokaudella.MTV3

MTV3:n Putous-ohjelma etsii jälleen vuoden sketsihahmoa. Myös Pori on päässyt mukaan ohjelmaan, sillä yksi kilpailun hahmoista, Karim Z. Yskowicz, ilmoittaa olevansa porilainen liikemies.

Porin kaupungin markkinoinnista vastaavan Porin Seudun matkailu Oy:n toimitusjohtaja Kristian Vainio kertoo olevansa mielissään Jussi Vatasen esittämän hahmon kotipaikkavalinnasta.

- Se on sinällään ihan iloinen asia, että Pori on esillä tälläkin tavalla. Henkilöhahmo, jota Karim Z. Yskowicz edustaa, on hauska, hyväntahtoinen ja niin edelleen. Kyllä tämän tyyppinen mainos käy Porille kyllä, Vainio iloitsee.

Putous sisältää monenlaista tuotesijoittelua, mutta porilaisille mediahuomio tuli pyytämättä ja yllättäen sekä kaiken lisäksi vieläpä ilmaiseksi.

- Emme ole olleet keskusteluissa tämän tuotannon kanssa ollenkaan, Vainio tähdentää.

Porissa tietenkin toivotaan, että Karim menestyy kilpailussa. Kristian Vainio toivottaakin Karimin tervetulleeksi Poriin vaikkapa kuvauskeikalle.

- Jos hän menestyy ja kaipaa vaikkapa keskustelukumppaneita ja vierailua Poriin, niin mielellämme olemme mukana jakamassa sitä huomiota, Vainio sanoo.

Muitakin sketsihahmoja Porista

Kristian Vainion mukaan Pori ei pyri tuotannollisissa ohjelmissa markkinoimaan kaupunkiaan, vaan markkinointiyhteistyö solmitaan yleensä esimerkiksi sellaisten julkisuuden henkilöiden kanssa, jotka edustavat parhaiten porilaisuutta.

Takavuosina Porista on ponkaissut suomalaisten iloksi useita fiktiivisiä hahmoja, joiden sanomiset ovat jääneet elämään jopa lentäviksi lauseiksi. Antti Virmavirta esitti joitain vuosia sitten porilaista taparikollista ja yksityisetsivä Jussi Vares vieraili Porissa elokuvaksi asti. Kristian Vainion mukaan ainakin porilaisen taparikollisen kanssa yhteistyösopimus olisi jäänyt solmimatta, jos sellaista olisi tarjottu.

- Ei se nyt ole ainakaan sitä, mitä me itse ottaisimme, jos itse pääsisimme valitsemaan jonkun tälläiseksi hahmoksi, Vainio sanoo.

Sen sijaan Jussi Vareksen lentäväksi lauseeksi jääneen heiton, "Mikä v....u teitä porilaisia vaivaa" Vainio näkee hauskana sutkautuksena, joka on ilmaistu myös monissa hänen istumissa kahvipöydissäkin.

Vainion mukaan fiktiivisten hahmojen porilaisuus on varsin hyväksyttävää, jos myös sanoma pysyy asiallisena ja hyväksyttävänä.

Lue seuraavaksi