1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Englanti

Senioriopintoihin vauhtia Englannista

Peräpohjolan opiston seniorikurssilaiset matkaavat Englantiin Devizesiin Tornion ystävyyskaupunkiin.

Englanti
Eila Järvinen ja Jarmo Salomaa.
Yle / Juha Peltoperä

Senioriopiskelijat ovat ahkeroineet opintojen parissa monenmoisten aiheiden ympärillä ja nyt touhu huipentuu opintomatkaan, kertoo Eila Järvinen joka on ollut mukana ikääntyvien yliopiston toiminnassa koko runsaan kahden vuoden ajan.

- Englannissa ei ole tullut käytyä aikaisemmin, mutta eiköhän sitä keskikoulun kolmen vuoden englannin opinnoilla pärjätä. Kaikenlaisia luentoja on pidetty. Itsehoitojuttuja ja kättentöitä tehty. Ikäihmisten luennot ovat olleet antoisia. Asun tässä lähellä ja minulle on ollut ykkösasia tämä ikääntyvien yliopisto, vakuuttaa Eila innoissaan.

Aloite matkasta tuli Englannista

Peräpohjolan Opiston opettaja Jarmo Salomaa kertoo, että aloite matkasta tuli Englannin päästä.

- Ray Roberts oli meilläkin täällä opettamassa englantia ja hän perusti Devizesiin Suomi-seuran. Sieltä tuli pyyntö, että haluttaisiin yhteydenpitoa torniolaisiin senioreihin. Niinpä tartuimme haasteeseen ja lähdemme opintomatkalle. Vastavuoroisesti ensi vuonna saamme ehkäpä vieraita Englannista tänne Länsirajalle, toteaa Salomaa ja jatkaa.

- Tässä on syksy treenattu ohjelmaa reissua varten, suomalaisia kansanlauluja ja mm. Rod Stewartin Sailing-biisi on saanut uudet sanat, we are skiing, kertoo Jarmo Salomaa.

Devizes sijaitsee Wiltshiressä Thamesjokilaaksossa noin 130 kilometrin päässä Lontoosta. Kaupungissa on noin 11 000 asukasta. Senioriryhmä aikoo visiteerata Lontoon lisäksi myös kylpyläkaupunki Bath`ssa, joka on Lontoon lisäksi saarivaltion toiseksi vierailluin turistikohde.

Lue seuraavaksi