1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puolueet

Iitin kunnanhallitus parsitaan vihdoinkin kokoon

Pattitilanteen aiheutti pienpuolueiden tekemä liittouma, jonka avulla sitoutumattomien Hjalmar Kahanpäälle tavoiteltiin hallituspaikkaa. Tasa-arvolaki tuli kuitenkin pienpuolueiden suunnitelmien väliin ja nyt muut puolueet ovat päättäneet joustaa.

puolueet
YLE / Raine Martikainen

Iitin kunnanhallituksen kokoonpano on vihdoin ratkeamassa. Pattitilanteen aiheutti pienpuolueiden tekemä liittouma, jonka avulla sitoutumattomien Hjalmar Kahanpäälle tavoiteltiin hallituspaikkaa.

Tasa-arvolaki tuli kuitenkin pienpuolueiden suunnitelmien väliin ja nyt muut puolueet ovat päättäneet joustaa, mikäli sitoutumattomat ja vasemmistoliitto vielä vaativat suhteellista vaalitapaa, kertoo hallituksen puheenjohtajaksi valittava keskustan Jarkko Salonen.

- Sopu on syntymässä, Salonen sanoo.

Perussuomalaisten, kokoomuksen ja SDP:n paikkamuutokset lautakunnissa ja hallituksessa toisivat pienpuolueille yhden hallituspaikan ja 4 lautakuntapaikkaa.

Perussuomalaiset luopuvat ensimmäisen kaksivuotiskauden ajaksi yhdestä hallituksen miespaikastaan, ja vastaavasti kokoomus luopuu yhdestä naispaikasta toisen kaksivuotiskauden ajaksi. SDP sen sijaan menettää kaksi lautakuntapaikkaa.

Iitin kunnanvaltuusto käsittelee tänään kokouksessaan uuden kunnanhallituksen kokoamista.

Lue seuraavaksi