1. yle.fi
  2. Uutiset

Ripeät nappaavat kesätyöpaikat

Suosituimmat kesätyöt ovat jo jaossa Turun seudulla. Muumimaailma työllistää noin kaksi sataa nuorta, ja viihdepuisto Jukuparkissa on 65 paikkaa tarjolla. Turun kaupunki kertoo tällä viikolla nuorille omista kohteistaan.

kesätyö
Muumeja Naantalin Muumimaailmassa.
Jouni Koutonen / Yle

Turun seudulla on tarjolla suunnilleen yhtä paljon kesätyöpaikkoja kuin edellisinäkin vuosina. Muumimaailma hakee jälleen yli kahta sataa työntekijää ja viihdepuisto Jukuparkissa on tarjolla 65 paikkaa. Kolmas suuri työllistäjä on Turun Osuuskauppa. Asiantuntija Timo Rautavirta Varsinais-Suomen TE-toimistosta muistuttaa, että haut ovat käynnissä ja hakijoiden kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

- Paljon on tietenkin hakijoita eli killpailu yhtä paikkaa kohden on kova. Hakija pystyy tekemään paljon asioita, joilla ohittaa niitä kilpailijoita ja pärjää siinä paikan metsästyksessä. Se on se tärkein asia, että on ajoissa liikkeellä ja aktiivisena, neuvoo Rautavirta.

Hänen mukaansa henkilökohtainen kontakti on tärkeää. Sillä luodaan vaikutelmaa reippaasta työntekijästä.

Kaupunki jakaa kesätyöseteleitä ensimmäistä kertaa

Turun kaupunki tarjoaa kesätyötä sadoille nuorille. Nuorisotoimella on 310 arvottavaa työpaikkaa ja uutuutena 30 kesätyöseteliä. Hyvinvointitoimialalla on satoja paikkoja alan opiskelijoille ja valmistuville. Museokeskus työllistää noin 50 nuorta.

Tänä kesänä otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön kesätyöseteli. Sen avulla nuori voi hakea työtä yrityksistä, yhdistyksistä tai järjestöistä, kertoo tietopalveluohjaaja Mari Mielonen Turun kaupungin vapaa-ajan toimialalta.

- Halusimme tarjota mahdollisuuksia, että kaupunki voisi tulee nuorten omaehtoista työllistymistä. Halusimme laajentaa työ- ja toimenkuvaa. Alle 18-vuotiaiden on mahdollisuus saada työkokemusta laajemmilta aloilta.

Kriteerinä kesätyöseteleissä on, että yrityksen tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

- He saavat kesätyöllistämistukea 300 euroa Turun kaupungilta. Tässä on reunaehdot. Työn tulee kestää vähintään kymmenen päivää ja olla kuusi tuntia päivässä. Työaika voi olla myös pidempi kuin perinteisesti arvottavat kesätyöt, kertoo Mielonen.

Lue seuraavaksi