Työpaikkapapille uskaltaa avautua pomokin

Johtotasolla työskentelevä puhuu harvemmin kipupisteistään yhteisönsä keskellä. Työpaikkapapille sen sijaan johtajakin saattaa kertoa ahdistuksistaan.

Kotimaa

Johtajan työ on perinteisimmillään yksinäistä puurtamista, jossa pitää näytellä vahvaa ihmistä. Näin on edelleen varsinkin vanhakantaisissa organisaatioissa.

- Johtajat eivät aina uskalla kertoa ahdistavista asioista edes työpaikan johtoryhmän kesken, koska tulostavoitteet on kovat ja toisaalta työhön liittyy vaitiolovelvollisuusvelvoitteita, kertoo yliopistopastori ja työnohjaaja Tiina Tarnanen Joensuun evankelisluterilaisesta seurakuntayhtymästä.

Tulostavoitteet on kovat ja työhön liittyy vaitiolovelvollisuusvelvoitteita.

Tiina Tarnanen

Työpaikkapapille sen sijaan johtajakin uskaltaa avautua, koska työpaikkapappi koetaan luotettavaksi ja neutraaliksi sielunhoidon osaajaksi. Osa yrityksistä ja yhteisöistä on ottanutkin sielunhoidon jopa osaksi työhyvinvointitoimintaa. Pastori Tiina Tarnanen on huomannut johtajakulttuurin olevan muutoksessa.

- Esimerkiksi nuorissa ICT-firmoissa johtajuus on jo vähemmän hierarkkista ja staattista kuin ennen.

Riittämättömyyttä ja työttömyyden pelkoa

Työntekijöille ahdistusta aiheuttaa nykyajan repivä työelämä. Lomautukset ja yt-neuvottelut kummittelevat mielessä.

- Ihmiset miettivät, kuinka saada ajan riittämään ja kuinka selviytyä vaativista tehtävistä . Työttömyys pelottaa ja pätkätöiden tuoma epävarmuus. Myös ihmissuhdeongelmat heijastuvat työhön, kertoo pastori Tiina Tarnanen.

Esimerkiksi Joensuussa työpaikka määrittelee itse, mitä se toivoo yhteistyöltä. Palvelu on tarkoitettu kaikille ammattiryhmille sekä yrityksen toiminnan kaikkiin vaiheisiin. Työpaikkapapin palvelu on maksutonta ja määräaikaista.