1. yle.fi
  2. Uutiset

Maakuntahallitus korostaa Retretin merkitystä alueelle

Vaikka maakuntahallitukselta ei herunut rahaa Retretin ensi kesän näyttelyn tukemiseen, hallitus pitää Retrettiä tärkeänä.

maakunnat

Retretti on kulttuurillisesti, aluetaloudellisesti ja matkailullisesti Savonlinnan seudulle ja koko Etelä-Savolle erittäin tärkeä, maakuntahallitus korostaa. Hankerahaa yksimielinen maakuntahallitus ei kuitenkaan katsonut voivansa näyttelylle myöntää.

- Maakuntahallituksella on kuitenkin edelleen vahva tahto siihen, että Retretin toimintaa voitaisiin jatkaa. Liitto on myös tehnyt erittäin paljon Retretin säilymiseksi, korostivat maakuntahallituksen puheenjohtaja Markku Kakriainen (kesk.) ja Pekka Selenius (kok.).

- Hankehakemus ei täyttänyt rahoituksen edellytyksiä, eikä rahaa voitu myöntää. Taustatyö Retretin eteen kuitenkin jatkuu. Retretin säilyminen on tärkeää koko maakunnalle.

- Maakuntaliitto on rahoittanut Retrettiä jo kahteen eri otteeseen, viimeksi yli 200 000 eurolla. Nyt taustatyön on jatkuttava kokonaan uudelta pohjalta. Retretin tulisi olla kokonaan maakunnan omissa käsissä niin brändiä kuin kiinteistöjä myöten, sanoi maakuntajohtaja Matti Viialainen.

Lue seuraavaksi