Yhdysvaltain lennokit tappoivat neljä Jemenissä

Yhdysvallat teki jo kolmannen lennokki-iskun al-Qaidan jäseniksi epäiltyjä vastaan viime päivinä. Yhdysvaltain iskut ovat lisääntyneet Jemenissä.

Ulkomaat

Neljä al-Qaidan jäseniksi epäityä ihmistä on kuollut ilmaiskussa, kertoi Jemenin puolustusministeriö maanantaina. Jo aiemmin päivällä heimolähteet olivat kertoneet Yhdysvaltain lennokkien tekemästä iskusta.

Isku tehtiin Koillis-Jemenissä Maribin maakuntaan pääkaupungista Sanaasta johtavalla tiellä.

Kyseessä on jo kolmas Yhdysvaltain lennokki-isku al-Qaida-epäiltyjä vastaan tekemä sitten lauantain. Lauantaina lennokki-iskussa Maribin maakunnassa kuoli kahdeksan ihmistä, joista ainakin kaksi oli tunnettuja al-Qaidan jäseniä.

Yhdysvaltain lennokki-iskut Jemenissä ovat kolminkertaistuneet viime vuoden aikana edellisvuoteen verrattuna. Yhdysvallat teki 53 lennokki-iskua Jemenissä 2012, laskee amerikkalainen New America Foundation -järjestö.

Jemenissä toimiva Arabian niemimaan al-Qaida hyötyi Jemenin kansannoususta 2011 ja valtasi isoja alueita maan eteläosassa. Jemenin armeijan hyökkäys pakotti heidät kuitenkin perääntymään Itä-Jemenin aavikkoseudulle.

Jemenissä on siepattuna kaksi suomalaista ja yksi itävaltalainen. Heidän on sanottu olleen al-Qaidan hallussa, mutta tietoa ei ole pystytty virallisesti vahvistamaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters