HS: Ollila Outokummun johtoon

Entinen Nokian pääjohtaja Jorma Ollila nousee teräsyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtajaksi seuraavassa yhtiökokouksessa, kertoo Helsingin Sanomat. Nimitystoimikunnan puheenjohtaja ei vahvista tietoa.

talous

Öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila valitaan teräsyhtiö Outokummun hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan Ollilaa esitetään Outokummun johtoon kevään yhtiökokouksessa. Hän korvaa vuorineuvos Ole Johanssonin.

Outokummun nimitystoimikunnan puheenjohtaja, valtion sijoitusyhtiö Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen kieltäytyy kommentoimasta nimitysuutista. Järvisen mukaan hallituksen jäsenet julkistetaan, kun nimitystoimikunta on jättänyt ehdotuksensa Outokummun hallitukselle viimeistään 1.2.

Outokumpu teki viime vuonna tappiota eikä sen viimeisin yrityskauppa saksalaisen ThyssenKruppin kanssa mennyt suunnitelmien mukaan. Ollilasta toivotaankin pelastajaa Outokummulle, lehti kirjoittaa.

Valtio omistaa Outokummusta 22 prosenttia sijoitusyhtiönsä kautta. Suurin omistaja on ThyssenKrupp lähes 29,9 prosentin osakeosuudellaan.

Ollila oli Nokian toimitusjohtaja ja pääjohtaja vuosina 1992 - 2006. Sen jälkeen hän jatkoi Nokian hallituksen puheenjohtajana viime vuoteen saakka.

Lähteet: Yle Uutiset