Brittinaiselle kuolemantuomio salakuljetuksesta Balille

Tulli löysi naisen matkalaukusta liki neljä kiloa kokaiinia. Itse hän sanoo toimineensa pakotettuna.

Ulkomaat
Brittinainen huppu päässä vankilasellissä.
Huumeiden salakuljetuksesta tuomittu 56-vuotiasta brittinaista siirrettiin sellistään oikeudenistuntoon Balilla maanantaina.Sonny Tumbelaka / AFP / Lehtikuva

Indonesialaisoikeus on tuominnut 56-vuotiaan brittinaisen kuolemaan huumeiden salakuljetuksesta. Nainen tuomittiin 1,8 miljoonan euron arvoisen kokaiinilastin tuomisesta Balille. Hänen matkalaukussaan oli 3,8 kiloa kokaiinia.

Indonesian huumelait ovat erittäin tiukat. Aiemmin syyttäjä esitti naiselle 15 vuoden vankeustuomiota. Britti pidätettiin toukokuussa.

Nainen on puolustautunut, että hänet pakotettiin tuomaan huumeet maahan. Hän saapui Balille Bangkokista Thaimaasta. Naista syytettiin keskeiseksi henkilöksi huumeringissä, johon kuului myös kolme muuta brittiä.

Brittiläinen ihmisoikeusjärjestö Reprieve on ottanut tapaukseen kantaa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Järjestön mukaan huumeiden salakuljettajat ovat hyväksikäyttäneet naista ja uhanneet tämän lapsia.

Indonesian teloitusjonossa on 114 vankia. Heidän joukossaan on 40 ulkomaalaista. Suurin osa heistä on saanut tuomion huumerikoksista. Viisi ulkomaalaista on teloitettu viime 15 vuoden aikana. Tuomittuja ei ole surmattu sitten vuoden 2008.

Lähteet: AP, AFP