Koli ehdolla Vuoden Retkikohteeksi

Lieksan Koli kilpailee yhdeksän muun finalistin kanssa Vuoden Retkikohde -tittelistä. Yleisö valitsee suosikkinsa seuraavan kuukauden aikana nettiäänestyksellä.

Koli, Lieksa
Koli.
Heikki Haapalainen / Yle

Koli on ehdolla Vuoden Retkikohteeksi. Vuoden retkikohde -kilpailussa yleisö valitsee internetissä äänestämällä (siirryt toiseen palveluun) suosikikseen kohteen, jossa voi harrastaa minä tahansa vuodenaikana vähintään kahta retkeilymuotoa.

Loppukilpailuun on selvinnyt kymmenen finalistia. Metsähallitus pitää Lieksan Kolia vahvana ehdokkaana muun muassa Herajärven kierroksen, Pielisen ja alueen kehittämisen ansiosta.

Kolin matkailussa on nyt nostetta.

Tiina Hakkarainen

- Koli on ansaitusti mukana finalistien joukossa, sillä alueella voi nauttia luonnosta ja kulttuurista ympäri vuoden. Kaikkina vuodenaikoina voi retkeillä, ratsastaa, tutustua taidenäyttelyihin ja harrastaa monipuolisia ulkoilma-aktiviteetteja. Kolin matkailussa on nyt nostetta, sillä alueelle on tehty paljon uusia investointeja, kertoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Tiina Hakkarainen.

Äänestys jatkuu internetissä (siirryt toiseen palveluun) 17. helmikuuta asti. Suomen Messusäätiö julkistaa ja palkitsee voittajan maaliskuussa. Voittaja saa 5 000 euron palkinnon ja ilmaisen messuosaston Rerkimessuilla Helsingissä.

Muut Vuoden Retkikohteen tittelistä kilpailevat paikat ovat Evo (Kanta-Häme), Hämeenkangas ja Jämi (Länsi-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa), Nuuksio (Espoo, Vihti, Kirkkonummi), Oulangan kansallispuisto (Pohjois-Pohjanmaa ja Itä-Lappi, Kuusamo-Salla), Ounasvaara (Rovaniemi), Ruotsinkylä (Tuusula), KorvatunturinMaa Savukoski (Koillis-Lappi), Teijo (Salon seutu) ja Vierumäki (Heinola).

Vuoden Retkikohde valitaan nyt yhdeksännen kerran.