Jääkiekkomailojen valmistus päättyy Tammelassa

Tammelan jääkiekkomailatehtaan omistava Reebok-CCM Hockey lopettaa tuotannon Tammelassa vuoden loppuun mennessä. Päätuote ovat olleet puiset mailat, joiden menekki pienenee kaiken aikaa. Puumaila ei pärjää Kauko-Idän halvoille komposiittimailoille.

Kotimaa

Reebok-CCM Hockey lopettaa Tammelan jääkiekkomailatehtaan toiminnan tämän vuoden loppuun mennessä. Keskiviikkona alkavat yt-neuvottelut koskevat muun muassa Tammelan tehtaan alasajoa ja sen mailavaraston siirtämistä Ruotsin Malungiin, kertoo talousjohtaja Kimmo Joensuu.

Lisäksi neuvotteluissa mietitään Tammelan mailatehtaan toimiston uudelleen organisointia. Tammelan tehtaan tuotanto ja varastointi työllistävät tällä hetkellä yhteensä 25 ja erilaiset toimistotehtävät 17 työntekijää. Tammelan mailatehtaan lopettaminen johtuu puumailojen huonosta menekistä, kertoo talousjohtaja Kimmo Joensuu.

- No, täällä on pääasiassa tehty puumailaa, jonka kysyntä on mennyt vuodesta toiseen kovasti alaspäin. Eli kuluttajat halajavat enemmän Kiinasta tuotavaa komposiittimailaa, jota toki mekin sieltä tuomme. Mutta tämän puumailan mitä me täällä Tammelassa olemme tehneet niin sen kysyntä on hiipunut nopeasti, ja sen yksikkökustannukset tietysti kasvaa tietysti sitä mukaa, kun tehtävät kappaleet vähenevät.

- Suomessa työvoimakustannukset ovat niin paljon korkeammat kuin tuolla halvan työvoiman Kiinassa ja muualla Kaukoidässä, josta nämä mailat tällä hetkellä tulevat. On vaikea myydä sellaista tuotetta, missä on monta kymmentä prosenttia kalliimmat hinnat kuin näissä Kiinasta tuotavissa tuotteissa ja laatu on kuitenkin sama, sanoo Kimmo Joensuu.