1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kohunäytelmä Kirsikkapuisto etsii katsojia

Turun kaupunginteatterin kohunäytelmä Kirsikkapuisto on saavuttanut vähemmän katsojia keväällä kuin syksyllä. Syksyllä Krista Kososen tähdittämä esitys oli lähes loppuunmyyty. Taloudellista tappiota katsojakadosta ei kuitenkaan tule.

Krista Kosonen esittää Ranevskajan roolin. Kuva: Robert Seger

Turun kaupunginteatterin kohunäytelmä Kirsikkapuisto kärsii yleisökadosta. Syksyllä näytelmä oli lähes loppuunmyyty, mutta kevään esityksiin on runsaasti tilaa. Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo kertoo, että näytelmä on saanut osalta yleisöstä hyvän vastaanoton, mutta suuri yleisö ei näytelmää ole löytänyt.

- Voi sanoa, että näytelmä on löytänyt yleisönsä. Sellaiset katsojat, jotka haluavat teatterilta muutakin kuin viihdettä, ovat pitäneet siitä kovasti. Kirsikkapuistossa tärkeintä on sen luoma tunnelma kokonaan erilaisesta maailmasta, kertoo Seilo.

Sellaiset katsojat, jotka haluavat teatterilta muutakin kuin viihdettä, ovat pitäneet siitä kovasti.

Raija-Liisa Seilo. Turun Kaupunginteatterin johtaja

Taloudellista tappiota katsojakadosta ei tule, sillä Kirsikkapuisto ei ole niin kallis tuotanto kuin esimerkiksi musikaalit.

- Meillä ei ole Kirsikkapuistossa kuin neljä vierailijaa. Bändiäkään ei ole.

Näytelmää esitetään vielä tämän kevään ajan korkeintaan kerran viikossa. Esityksistä oli sovittu jo ennakkoon. Kirsikkapuisto on saavuttanut myös kansainvälistä kiinnostusta.

- Emme ole vielä päättäneet vierailuista festivaaleille, vaikka kysyntää on. Vierailulle lähteminen merkitsisi, että tärkeää teknistä, henkilökuntaa lähtee myös mukaan, kertoo Seilo.

Andriy Zholdakin ohjaama esitys kohahdutti jo harjoitusvaiheessa. Toinen pääosanesittäjistä Tea Ista vetäytyi näytelmästä ja ohjaaja haukkui julkisesti näyttelijänsä.