Eurenco tarjoaa Vihtavuorta Patrialle

Jos valtionyhtiö Patria ei tartu Eurencon tarjoukseen, ranskalaisyhtiö aloittaa Suomen ainoan ruutitehtaan alasajon viiden viikon kuluttua.

Kotimaa
Eurenco Vihtavuoren kyltti.
Maavoimien tilaus ei pelasta Vihtavuoren tehdasta.Matti Myller / Yle

Ranskasta tavoitettu Eurenco-konsernin pääjohtaja Jacques Cardin ei halua kommentoida neuvotteluja, joita yhtiö on käynyt Patrian kanssa ennen eilistä ostotarjouksen pyytämistä.

Cardin vahvistaa, että jos ostajaa ei löydy, joudutaan ruutitehtaan toiminta Laukaassa lopettamaan. Patria on tällää hetkellä tehtaan ainoa ostajaehdokas.

Ennen Patrialle tehtyä tarjousta Eurenco kävi neuvotteluja yksityisen ostajaehdokkaan kanssa. Yksityinen taho luopui ostoaikaista kun valtio ei ottanut vastuulleen teollisuusalueen saastuneiden maiden puhdistusriskiä.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö ilmaisi viime viikolla haluavansa ruutitehtaan uudeksi omistajaksi valtionyhtiö Patrian.

Laukaan Vihtavuoren ruutitehtaalle on haettu uutta omistajaa viime kesästä lähtien. Tehtaalla on noin sata työntekijää.

Tehtaan työntekijät ovat parhaillaan vuorokauden pituisessa lakossa. Tehtaan ammattiryhmien luottamusmiehet tapaavat tänään Helsingissä työministeri Lauri Ihalaisen sekä puolustusministerin valtiosihteeri Marcus Rantalan.

Patria myi 20 prosentin osuutensa Vihtavuoren tehtaasta kesällä 2010.

22.1.2013 klo 13:58 täydennetty Cardinin näkemyksillä.