Heinolan kaupunginjohtaja: Mikä on tämä ajojahdin tarkoitus?

Tita Rinnevaara on ymmällään irtisanomistaan valmistelevasta esityksestä. On olemassa tekaistuja syytöksiä, joiden todenperäisyyttä ei ole selvitetty, Rinnevaara sanoo.

Tita Rinnevaara

Heinolan kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara on kaupunginhallituksen esityksestä ymmällään. Hallitus esittää valtuustolle, että se valitsee keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginjohtajan irtisanomista.

- Ihmettelen, että missäköhän vaiheessa media ja Heinolan poliittinen johto kiinnostuu siitä, mikä on ollut oman esimieheni, kunnanhallituksen puheenjohtajan rooli ja vastuu tässä asiassa. Mikä on tämä ajojahdin tarkoitus? Rinnevaara kritisoi.

Hän muistuttaa, että asiaan liittyy runsaasti epäselvyyksiä.

- On olemassa tekaistuja syytöksiä, nimilistoja ja päiväkirjoja, joiden todenperäisyyttä ei ole missään vaiheessa selvitetty. Vaikka tiedetään, että nimilistojen nimiä on pakotettu kirjoittamaan eikä päiväkirjan sisältö pidä paikkaansa, Rinnevaara listaa.

On olemassa tekaistuja syytöksiä, nimilistoja ja päiväkirjoja, joiden todenperäisyyttä ei ole missään vaiheessa selvitetty.

Tita Rinnevaara

Tällä hetkellä kaupunginjohtaja on Heinolan kaupungin virallisten sivujen mukaan virkavapaalla 15. helmikuuta asti. Sen jälkeen Rinnevaara aikoo palata työn pariin.

- Puhutaan virkavapaudesta, kun kyseessä on sairasloma, joka johtuu minuun kohdistuneesta ajojahdista. Totta kai aion palata takaisin töihin. Olen hoitanut virkaani virkavastuulla ja tehnyt asioita, jotka ovat olleet aika yksimielisiä päätöksiä Heinolan poliittisella taholla, Rinnevaara huomauttaa.

- Samat henkilöt, jotka ovat laatineet päiväkirjoja ja nimilistoja sanovat, että minä en voi jatkaa. Tämä on selkeästi myös ihmisoikeusloukkaus.

Poliisi tutkii

Kuviosta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

- Olen tehnyt tutkintapyynnön kuten yksi valtuutettukin. Luotan esitutkintaviranomaisiin, että oikeus tapahtuu kohdallani. Olen antanut myös kaupunginhallitukselle lausunnon ja tuonut esiin seikat, jotka pitäisi ottaa huomioon, Rinnevaara kertoo.

Luotan esitutkintaviranomaisiin, että oikeus tapahtuu kohdallani.

Tita Rinnevaara

Hänen mukaansa joitakin korjausliikkeitä on jo tehty.

- Jo tällä hetkellä kaupunginhallitus on myöntänyt virheensä ja jäävännyt työryhmän puheenjohtajan. Siellä on asioita, joita on korjattu, mutta näitä minun omia asiakirjojani ei ole käsitelty.

Tita Rinnevaara ei ole myöskään saanut useista pyynnöistä huolimatta kaikkia itseään koskevia asiakirjoja nähtäväkseen.

- Jostain syystä julkisuudelta pimitetään muun muassa kuuluisaa Wellamo-raporttia. Sitä ei ole julkisuuteen annettu eikä myöskään minulle asianosaisena, toteaa Rinnevaara.