Maakuntaradion päällikkö Vesa Laaksonen on kuollut

Vesa Laaksonen tuli Ylen Turun Radion päälliköksi kesällä 1995. Turun Radio sai tuolloin johtajakseen kokeneen yleisradiomiehen.

Turku
Vesa Laaksonen
Yle

Vesa Laaksosen uuvutti pitkä taistelu ankaraa sairautta vastaan. Hän nukkui rauhallisesti pois kotonaan Kirkkonummen Veikkolassa 18. tammikuuta.

Vesa Laaksosen toimittajan ura alkoi vuonna 1967 Ylessä Nuorten radiossa. 70-luvun alkupuolen hän toimitti radio-ohjelmia näkövammaisille. Vuonna 1975 hän aloitti työnsä Ylen Aikaisessa. Hän työskenteli myös TV-uutisissa ja Kotimaan Katsauksessa. Ennen siirtymistään Turkuun hän tuotti Kansalaisradiota.

Vesa Laaksonen otti myös Turussa aktiivisen kehittäjän roolin. 1990-luvun lopulla Yle perusti työryhmän, joka pohti alueellisten tv-uutisten aloittamista. Vesa Laaksonen hakeutui ennakkoluulottomasti työryhmän jäseneksi. Turku olikin niiden kolmen maakuntatoimituksen joukossa, jotka ensimmäisinä aloittivat omat alue-tv-uutislähetykset vuoden 2000 alussa.

Vesa Laaksonen vaikutti myös Yleisradion ulkopuolella. Hän oli jäsenenä Varsinais-Suomen alueellista kehittämistä pohtineessa toimikunnassa. Hän oli aktiivinen toimija myös Kirkon Tiedotuskeskuksen eri tehtävissä. Ammatillisen mielenkiinnon suuntautumista kuvasivat hyvin Suomen Tiedetoimittajien Liiton jäsenyys ja pitkäaikainen hallitustyöskentely Suomen Lääketieteen toimittajien yhdistyksessä.

Musiikilla oli Vesa Laaksosen elämässä tärkeä rooli. Hän oli myös innokas valokuvaaja. Tätä taitoa hän hyödynsi lukuisilla ulkomaanmatkoillaan. Matkailu oli Vesan ja Hanna-vaimon yhteinen harrastus. Siihen oli viime vuosina entistä enemmän aikaa, kun hän jäi eläkkeelle vuonna 2007.

Tapasin Vesan viiimeisen kerran viime syksynä. Tavoilleen uskollisena hän kertoi Hannan kanssa nähdyistä Luxorin ihmeistä, kävelystä Kiinan muurilla, Intian värikylläisestä ihmisvilinästä ja tutustumisesta ikuisen kaupungin, Rooman, historiallisiin nähtävyyksiin. Viime keväänä Hannan kanssa tehty Istanbulin-matka jäi Vesan viimeiseksi ulkomaanmatkaksi.

Perheellä oli Vesan elämässä hyvin tärkeä rooli. Läheisimmistä häntä jäivät kaipaamaan puoliso ja kaksi tytärtä perheineen.