Kataista veitsi kädessä lähestyneelle sakkoja

Esitutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, että mies olisi teollaan uhannut pääministeriä tai asettanut hänen henkeänsä tai terveyttänsä vaaralle alttiiksi.

Pääministeri Jyrki Kataisen luokse tuli vaalitilaisuudessa Turussa mies veitsen kanssa 22. lokakuuta. Kuva: Robert Seger

Turussa 22. lokakuuta pääministeri Jyrki Kataista (kok.) veitsi kädessä lähestynyt mies on saanut sakot. Esitutkinnan perusteella mies ei yrittänyt tehdä teräaseella mitään, vaikka hän polvistuikin veitsi kädessään Kataisen eteen.

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa. Pääministeri Kataisen henkivartijat taltuttivat miehen ja ottivat hänellä olleen leipäveitsen. 27-vuotiasta miestä epäiltiin aluksi laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Miehen katsottiin lopulta syyllistyneen veitsen osalta järjestyslain 10 § rikkomiseen. Lain mukaan toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty. Tällaiseksi esineeksi katsotaan esimerkiksi teräaseet.

Miehelle annettiin rangaistusvaatimus eli sakko toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.