Raatihuoneentorin luistinrata on avattu

Kajaanin kaupunkikeskusta ry. ja keskustan yrittäjät ovat kustantaneet luistinradan Raatihuoneentorille. Pubin eteen jäädytetty pieni kenttä on valunut myös kulkuväylän puolelle.

luistinradat
Kajaanin keskustaan jäädytetty luistinrata.
Katja Oittinen / Yle

Jäädytystyöt aloitettiin viime perjantaina (18.1.2013) ja yleisölle luistinrata avattiin tiistaina. Rataa jäädytetään ja putsataan tarpeen mukaan muiden luistelukenttien tapaan Kajaanin kaupungin toimesta.

Kajaanin kaupungin puistot ja liikunta-alueet tulosyksikön päällikkö Jouko Hukkanen kertoo, että rataa ylläpidetään ainakin maalikuun alkupuolelle asti.

Kenttä on kaikille avoin ja ilmaiseksi käytössä.

Jouko Hukkanen

- Hiihtolomaviikolla tässä ainakin pääsee vielä luistelemaan. Kenttä on kaikille avoin ja ilmaiseksi käytössä.

Radan vieressä torin puolella on penkki ja pari tuolia luistinten vaihtoa varten. Teräsuojat luistimiin ovat tarpeen, sillä jäälle ei pääse suoraan penkiltä.

Kulkureitit uusiksi

Luistinrata on tehty marketin ja pubin kulmaukseen, erilliseen osaa Raatihuoneentoria. Jäädytetty alue on kohdassa, josta yleensä kävellään.

- Tässä on aidat ja niissä varoituskyltit, ja nyt ihmisten pitäisi huomata kävellä varsinaista kulkuväylää pitkin, Hukkanen huomauttaa.

Jäädytysvettä on valunut kentältä myös kulkuväylälle. Varhain keskiviikkoaamuna jäätä oli kävelykadun kulkuväylällä etenkin pubin puoleisella kulmalla.