Soini: Blogikirjoittelu tuntuu olevan joillekin geneettinen kansanhuvi

Timo Soini sanoutuu irti puoluetovereidensa sopimattomasta blogikirjoittelusta. Soini sanoo, ettei ole kenenkään nettivahti.

politiikka

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehottaa puolueensa jäseniä olemaan tarkkoja blogkirjoittelussa silloin, kun puhutaan kulttuureista ja tavoista.

Soini kommentoi blogikirjoittelua Ylen aamu-tv:ssä tänään keskiviikkona. Oman rikkomattoman sananvapauden ohella kirjoittajien pitäisi Soinin mukaan miettiä tiimipelaamista ja harkitsemaan myös sitä, että kirjoittajat asettavat puoluejohdon kommentoimaan sanomisiaan.

Soinilta kysyttiin mielipidettä perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren ja espoolaisen Kai Haaviston raiskaustapauksia koskevista kirjoituksista. Hirvisaari kirjoitti esimerkiksi, että Etelä-Afrikassa joukkoraiskaukset näyttävät olevan maan tapa ja kansanhuvi, minkä vuoksi voi puhua geneettisestä tai kulttuurigeneettisestä ominaispiirteestä.

- En sanoisi itse näin ja tuntuu siltä, että joillekin tällainen blogikirjoittelu tuntuu olevan geneettinen kansanhuvi, vastaa Soini.

Soini toteaa, että Hirivsaari on aikoinaan saanut seuraamuksia tekemisistään. Soini sanoo, ettei hän ole kenenkään nettivahti ja että sitä varten on netissä muut valvojat. Esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa saa Soinin mukaan kuitenkin arvostella.

Uutista korjattu: Perussuomalaisten aktiivijäsen Kai Haavisto ei ole Espoon kaupunginvaltuuston jäsen. Valtuustoryhmä jätti hänet valitsematta lautakuntapaikoille.