Poliisi: Moottoripyöräjengiläisen hautajaisten yksityisyyttä kunnioitetaan

Joensuussa pidetään viikonloppuna moottoripyöräjengiin kuuluneen miehen hautajaiset. Mies murhattiin konetuliaseella uutenavuotena. Poliisi suhtautuu hautajaistilaisuuteen maltillisesti ja pitää julkisuudessa esitettyä arviota osallistujamäärästä liioiteltuna.

Kotimaa

Poliisi suhtautuu rauhallisesti Joensuussa pidettäviin moottoripyöräjengiläisen hautajaisiin. Moottoripyöräjengiin kuulunut 42-vuotias mies murhattiin konetuliaseella teollisuusalueella uutenavuotena.

Viikonloppuna pidettäviin hautajaisiin olisi Iltalehden mukaan tulossa jopa 700 liivijengiläistä Suomesta ja muualta Pohjoismaista. Ylikomisario Vesa Kostamo pitää määrää vahvasti liioiteltuna.

Emme halua provosoida emmekä provosoitua.

Vesa Kostamo

- Poliisi haluaa kunnioittaa yksityistilaisuutta, eikä siis liiku hautausmaalla viikonloppuna, sanoo Kostamo.

Poliisivahvuutta ei myöskään erikseen lisätä, vaikka yleistä järjestystä ja turvallisuutta seurataankin.

- Emme halua provosoida emmekä provosoitua, toteaa ylikomisario Vesa Kostamo.

Poliisista ei lähdetä arvioimaan tai kertomaan, mikä moottoripyöräjengi on kyseessä tai onko ylipäätään kyseessä yksi tietty jengi. Hautajaisista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Hautajaisista on liikkeellä ristiriitaista tietoa. Iskelmä Rexin mukaan ammutulla joensuulaismiehellä ei ollut mitään tekemistä jengien kanssa ja että mies oli vain väärään aikaan väärässä paikassa. Iskelmä Rex pohjaa uutisensa viestiin, jonka radiokanava uskoo saaneensa vainajan omaiselta. Ylellä ei ole asiasta vahvistettua tietoa.

TÄYDENNETTY 23.1.2013 klo 11:45 Iskelmä Rexin uutisointi aiheesta