Oulun OP sulkee neljä konttoriaan

Maaliskuun alusta Oulunsalon, Kellon, Yli-Iin ja Piippolan konttoreita ei ole enää. Oulun Osuuspankki siirtää konttoreiden toiminnot työntekijöineen toisaalle.

Oulun op
Osuuspankki.
YLE

Oulun Osuuspankki karsii konttoriverkostoaan. Maaliskuun alusta Oulunsalon konttorin toiminnot lakkautetaan ja palvelut siirretään Kaakkuriin. Myös Kellon konttoritoiminnot yhdistyvät Haukiputaalle, Yli-Iin toiminnot Iihin ja Piippolan toiminnan Pyhännälle.

Pankki perustelee lakkauttamisia lähikonttoriverkoston merkityksen vähentymisellä sekä verkkoasioinnin, että korttimaksujen lisääntymisellä.

- Asiakkaamme nostavat rahaa pääosin kortilla ja hoitavat maksut verkkopalvelun avulla, Oulun OP:n toimitusjohtaja Timo Levo kommentoi tiedotteessa.

Asiakkaita opastetaan maksamaan laskunsa ensisijaisesti OP-verkkopalvelussa, suoramaksuna tai -veloituksella.

Oulun OP

Toinen päätöksen taustalla oleva peruste on valtion päättämä, vuonna 2013 voimaantuleva pankkivero.

Yhdistettävien konttoreiden työntekijät jatkavat Oulun OP:n muissa konttoreissa.

Myös maksupalvelulaatikot poistuvat

Konttoreiden poistumisen mukana lähtevät myös maksupalvelulaatikot. Postiin jätettäviä maksupalvelukuoria saa Yli-Iin ja Piippolan konttoreista helmikuun loppuun saakka.

Oulun OP kehottaa tiedotteessaan asiakkaita maksamaan laskunsa ensisijaisesti OP-verkkopalvelussa, suoramaksuna tai -veloituksella.

Ottopisteet säilyvät Kellon, Yli-Iin ja Piippolan konttorikiinteistöjen yhteydessä. Oulunsalon konttorin yhteydessä ollut Ottopiste on siirretty jo kesällä 2012 Oulun lentoasemalle.

Oulun OP:n asiakkaiden tilinumerot, kortit ja verkkopalvelut tunnuslukuineen säilyvät entisinä.