Great Wide North on valmis stadionille

Uuden musiikin kilpailussa kisaava veljesyhtye luottaa tiukkaan yhteissoittoon. Kokkolalaispoppoo tiedostaa, että euroviisuihin päästäkseen on myös käytävä parturissa ja harkittava vaatetus tarkkaan.

Kuva: Joona Korpi / Yle

Kokkolalainen rockyhtye Great Wide North kilpailee torstaina viiden muun ehdokkaan kanssa Uuden musiikin kilpailun toisessa karsinnassa. Bändi luottaa tarkkaan yhteissoittoon, mutta ulkoasuunkin on tv-kameroiden edessä panostettava.

Kokkolalainen Kiviniemen veljessarja on uransa tiukimman paikan edessä, kun heidän yhtyeensä Great Wide North soittaa sadoilletuhansille televisionkatsojille sekä UMK 2013 -karsinnan tuomaristolle.

Kaj, Mika, Pasi ja Petri ovat jo gospelin Suomenmestareita ja nyt haussa on paikka Suomen edustajaksi kevään euroviisuihin.

- Meillä on hyvä fiilis, kävi miten kävi! Mennään sinne, vedetään niin hyvin kuin osataan ja nautitaan, veljekset hihkuvat melkein yhteen ääneen torstain karsintakilpailusta.

Tv-näkyvyys on pakottanut muusikot myös miettimään ulkomusiikillisia asioita.

Pitää käydä vielä parturissa ja miettiä tarkemmin, mitä laittaa päälleen, mutta ei me ruveta mitään kikkailemaan.

- Pitää käydä vielä parturissa ja miettiä tarkemmin, mitä laittaa päälleen, mutta ei me ruveta mitään kikkailemaan. Vedetään rennosti ja yritetään saada yleisö mukaan hyvällä meiningillä.

Valmiina lentoon

Great Wide Northin kilpailukappale Flags on stadionmittoihin kasvava kolmen minuutin folkrock-laulu, jollaisia Eurovision laulukilpailuissa ei usein kuulla. Tänä vuonna euroviisut lauletaan Ruotsissa, Malmö Redhawks -jääkiekkojoukkueen isossa kotihallissa.

- Olisi mahtava päästä mukaan. Malmö Arena sopisi meidän musiikille oikein hyvin!

Uuden musiikin kilpailun alkukarsinnoissa ammattilaistuomaristo kiitteli vuolaasti bändin asennetta, soundia ja yhteissoittoa, mutta kilpailukappaleeseen toivottiin vielä jotain, joka nostaisi laulun ”isoimmaksi, joka Suomessa on koskaan tehty”.

Laulusolisti Kaj Kiviniemi lupaa, että tulossa on.

- Biisiä on työstetty (kokkolalaisen tuottajan) Jonas Olssonin kanssa ja Jonas sai siitä irti uuden tason. Nyt se lähtee lopussa vielä uuteen lentoon.