Hyppää sisältöön

Jälkkäämisen luotettavuudesta ei ole näyttöä

Jälkiruokalaihdutuskuuria noudattavat syövät kuurinsa aikana vain jälkiruokia. Mitään tieteellistä näyttöä kuurin toimivuudesta ei ole, mutta kuuria noudattavat uskovat itse sen toimivuuteen. Jälkkääminen ei ole tiukkapipoisten hommaa. Näin teet pavlovaa.

Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Pavlova

Venäläinen Anna Pavlova, balettitanssijatar, antoi nimensä tälle keveälle tortulle.

3 kpl valkuaisia

1 dl sokeria

1 tl valkoviinietikkaa

1/2 tl vaniljasokeria

Täyte

Marengin voi paistaa levynä tai nuppuina.

Martta Eeva-Maija Laurila

2 dl vispikermaa

marjoja tai hedelmiä

suklaakastiketta

Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele rasvalla paperille Ø noin 15 sentin ympyrä. Kaada 1/2 marenkimassasta pellille ja levitä seos ympyrään. Pursota loput massasta ruusukkeiksi kiekon reunoille. Kuivata marenkia uunissa 1 1/2–2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se marenkipohjalle. Paloittele haluamasi määrä erilaisia marjoja  ja asettele ne pavlovan päälle.  voit vielä lisätä juoksevaa suklaakastiketta raidoiksi päälle.

Ruokaohje: Martta Eeva-Maija Laurila

Jutun laihdutuskuuri alkuosa on tehty pilke silmäkulmassa. Ruokaohje sen sijaan on totisinta totta.