1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sovittelija ratkoo työyhteisön riitoja

Vanhat kaunat, yhtäkkiä syntyvät konfliktit tai vastakarvaan toisiaan silittävät työkaverit voivat myrkyttää koko työilmapiirin. Jos tilanne äityy pahaksi, voi paikalle kutsua työyhteisösovittelijan.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Parhaassa tapauksessa työyhteisösovittelija löytyy jo valmiiksi omasta työporukasta. Kenestä tahansa voi kouluttaa työyhteisösovittelijan, edellyttäen että ihminen itse haluaa oppia sovittelun taidon.

- Meille koulutukseen tulevat yleensä luottamushenkilöt ja työsuojeluvaltuutetut, jotka usein jo valmiiksi toimivat tällaisessa roolissa, kertoo työyhteisöviestinnän valmentaja Teija Mykrä Valmennustalo Virta Oy:stä.

Yleisimmin työyhteisösovittelijaa tarvitaan tilanteissa, joissa vuorovaikutus ei toimi tai joku tuntee tulleensa kiusatuksi. Yleensä ongelmat liittyvät työkaverin käyttäytymiseen.

- Ongelma voi olla myös se, että vastuu ja valtasuhteet ovat epäselviä tai riidat alkavat henkilöityä, Mykrä luettelee.

Prosessissa on tavoitteena työrauhan palauttaminen. Ketään ei ole tarkoitus rangaista riidan päätteeksi, syyllisen ei tarvitse hävetä ja yhteistyö voi jatkua.

Omasta sovittelijasta hyötyä

Suomessa on useita kursseja, joissa valmennetaan työyhteisösovittelijoita.

- Jos omasta työporukasta löytyy ihminen, jolla on sovittelun taito, on avun pyytäminen helpompaa. Myös tilanteen taustojen tunteminen auttaa sovittelussa, Teija Mykrä toteaa.

Työyhteisöviestinnän valmentaja toivoisi, että sovittelukulttuuri lisääntyisi työpaikoilla ilman virallisia sovittelijoitakin, ja kaikkia osapuolia kuunneltaisiin konfliktitilanteessa.

- Työyhteisösovittelijan tehtävä on olla puolueeton ja tasapuolinen, ja lisätä turvallisuuden tunnetta. Kaikkia kuunnellaan erikseen ennen sovittelua.

Kukaan ei häviä

Tilanteissa, joissa kaivataan sovittelijan apua, riidat ovat usein eläneet jo pitkään.

Joskus käy niin, että edes sovittelijasta ei ole apua, vaan joku osapuolista joutuu vaihtamaan työpaikkaa. Mykrän mielestä kukaan ei kuitenkaan ole häviävä osapuoli.

- Itse ainakin olisin iloinen, jos pystyisin tervehtimään toista riidan osapuolta myöhemmin esimerkiksi vastaan tullessa kadulla. Se voi olla se sovittelun tärkein anti.